Ingezonden persbericht


Media alert

Voor iedere PC-gebruiker een bureau naar eigen smaak

Belkin presenteert zeven verschillende bureaus

Belkin, Schiphol-Rijk, 17 januari 2006 - Op dit moment zien de meeste bureaus er wel ongeveer hetzelfde uit. Saai! Met producten die nu al op de markt zijn, is het heel gemakkelijk om je eigen, op maat gemaakte bureaublad te creëren en je computer precies op je wensen af te stemmen. Belkin heeft de zeven meest voorkomende typen PC-gebruikers geïdentificeerd, en geeft aan hoe hun bureau eruit kan zien.


1 - Het bureau van de gamer

Hier vind je alles wat een veeleisende computerspelliefhebber nodig heeft. Gamers die veel spellen spelen via internet zijn met een Pre-N router verzekerd van de hoogste kwaliteit beeld en geluid. Met een SpeedPad en een speciale gaming-muis weet je zeker dat je zo snel mogelijk kunt reageren op alles wat er op je scherm gebeurt en verhoog je je kansen om online battles te winnen aanzienlijk. Uren achter elkaar spelen is geen enkel probleem. Door het ergonomische ontwerp van je accessoires heb je na een nachtje doorhalen in elk geval geen last van je armen.


2 - Het bureau van de thuisnetwerkbeheerder

Nu ieder kind zo'n beetje een eigen PC op zijn kamer heeft, mediacomputers de woonkamer veroveren en een thuiswerkkantoor PC's voor beide ouders bevat, hebben gezinnen eigen systeembeheerders nodig. Een beheer-PC in zo'n huishouden is met alle andere computers verbonden en kan ze met een KVM-switch ook allemaal bedienen. Zo hoeven het speciale media-toetsenbord en de USB-medialezer niet op een prominente plek in de woonkamer te staan.


3 - Het bureau van je kind

De standaard muizen en toetsenborden passen niet zo goed in een kleine kinderhand. En dat terwijl kinderen vaak de meest enthousiaste PC-gebruikers zijn in een gezin. Mini-muizen zijn daarom nu beschikbaar. Je kind vindt het vast leuk om een lichtgevende muis voor Sinterklaas te krijgen. Maak het feest compleet met een lichtgevende muismat met geïntegreerde USB-poorten. De producten zijn ook beschikbaar in een volwassen maat voor de gulle gevers zelf. Om ervoor te zorgen dat je schatten van kinderen de snelheid van je internetverbinding niet omlaag brengen door allerlei bestanden te downloaden of met mensen aan de andere kant van de wereld te gamen, kun je hun computer verbinden met de GIG-poort van je draadloze router. Een robuuste desktop-kit is trouwens ook niet mis.


4 - Het mobiele bureau

Vaak op reis voor je werk? Dan zijn je notebook en PDA belangrijke accessoires. Om het gebruik van die apparaten zo gemakkelijk mogelijk te maken, kun je het bureau op je hotelkamer uitrusten met een numeriek toetsenbord voor je notebook en een minimuis die niet al te veel plaats inneemt in je koffer. Een draadloos toetsenbord voor je PDA is ook beschikbaar, voor als je er genoeg van hebt om steeds alles op een klein schermpje te moeten intoetsen. Vergeet ook je draadloze notebooknetwerkkaart niet, om te kunnen chatten met je vrienden en je familie thuis. En de noodopladers en reservepennen voor je PDA voor noodgevallen. Op verre reizen moet je zeker ook een universele oplader met wereldstekker meenemen voor telefoon, laptop en zakcomputer. Een lampje met USB-aansluiting zal daar ook goed van pas komen, net als een slot voor je notebook.


5 - Het sociale bureau

Twintigers met een groot sociaal netwerk kunnen hun bureau voorzien van alle accessoires om dat te onderhouden. Met een draadloze headset telefoneer je met een vriend of vriendin, terwijl je met de andere aan het chatten bent via instant messaging. Dat alles natuurlijk draadloos vanaf je slaapkamer. En al je accessoires zien er gelikt uit. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn en is erg belangrijk, zeker als je er de hele dag tegenaan moet kijken in je eenkamer-appartement.


6 - Het bureau van de mediaverzamelaar

Als alle films en muziek die via internet beschikbaar zijn een onweerstaanbare aantrekkingskracht op je uitoefenen, zul je zeker plezier hebben van de snelste router die beschikbaar is, een medialezer en Firewire-kabels. Via Bluetooth voorzie je je telefoon iedere week van de nieuwste ringtones.


7 - Het bureau van de Mac-liefhebber

Waarschijnlijk stelt de Mac-gebruiker hoge eisen aan de grafische prestaties van zijn computer. Hij is verknocht aan zijn Firewire-hub en -kaart, en niet te vergeten aan zijn iPod. Een hub met een USB-aansluiting aan de bovenkant voor een iPod Shuffle mag niet ontbreken, net als een iPod-medialezer en een reserve-batterijenset. Om muziek snel te kunnen downloaden, is een Pre-N verbinding onmisbaar. Om dit design-bureau af te maken is er een witte lichtgevende muis.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over Belkin
Belkin (www.belkin.nl) is wereldwijd marktleider op het gebied van connectiviteitsoplossingen en biedt een brede reeks innovatieve producten voor de computer, elektronische- en audiovisuele apparatuur en de mobiele consument. Het productportfolio bestaat uit 255 wereldwijde patenten en beslaat de belangrijkste technologieën op het gebied van randapparatuur en accessoires:


* USB en FireWire® apparaten, hubs en PCI-kaarten
* Draadloze en bekabelde netwerkproducten

* KVM (keyboard, video, mouse)-switches

* Kabels en appparaten voor gemeenschappelijk gebruik van randapparatuur
* Spanningsbeveiligingsoplossingen, waaronder UPS en beveiliging tegen spanningspieken
* MP3- en Apple iPod-accessoires

* Accessoires voor de mobiele telefoon, PDA en mobility
* Invoerapparatuur en Bluetooth®-oplossingen
* PureAV-componenten, interconnectoren en stroombeveiliging

Belkin is in 1982 opgericht door twee ondernemers in een garage in Californië, en heeft op dit moment kantoren in Europa, Noord-Amerika, Australië en het Verre Oosten. Het Europese hoofdkantoor en distributiecentrum bevindt zich in het Engelse Northamptonshire. Daarnaast zijn er ondersteunende kantoren gevestigd in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Zweden.

Voor meer informatie over Belkin kunt u contact opnemen met:

Belkin
Sandy de Roos
Tel. +31 (0)20 654 7329
sandyr@belkin.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: LEWIS Communications
Maud Geerbex
Tel. +31 (0 )40 235 46 00
maudg@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com