Politie Gelderland-Midden

Verkeershinder na ongeval

Publicatiedatum: 17-1-2006 13:03:12

Ede - Vanmorgen, dinsdag 17 januari, heeft zich een verkeersongeval voorgedaan op de N224 in Ede. Bij het ongeval zijn twee personenauto"s betrokken. Na de klap blijft één van de voertuigen op de spoorwegovergang stilstaan, zodat ook het treinverkeer gehinderd is door de aanrijding. Uiteindelijk zijn de weg afgesloten en het treinverkeer gestremd geweest vanaf ongeveer 9.45 uur tot 11.00 uur. Inmiddels is al het doorgaande verkeer weer op gang gekomen.

Beide auto"s rijden richting Veenendaal. Iets voor de spoorwegovergang raakt de voorste auto van de weg, nadat de 34-jarige Edese bestuurder van deze auto de macht over het stuur verliest. Waardoor dit kan gebeuren is op dit moment nog niet duidelijk. De auto komt uiteindelijk links van de weg in de berm tot stilstand. De bestuurder die daar achter rijdt (in overigens dezelfde richting), kan een aanrijding niet voorkomen. Hij botst op de schuivende auto en komt daardoor zelf tot stilstand tegen een hek langs de spoorbaan. De auto komt echter op het spoor tot stilstand. De machinist van de trein die korte tijd later moet passeren, merkt het ongeval tijdig op, zodat hij zijn trein op tijd tot stilstand kan brengen. Door de aanrijding tussen beide auto"s zijn de 34-jarige bestuurder van de voorste en een 76-jarige vrouw uit de andere auto licht gewond geraakt.

Toedracht
Door de verkeersongevallendienst van de politieregio Gelderland-Midden is een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Met name omdat de eerste bestuurder de macht over het stuur is verloren. Een uitgesproken reden daarvoor is op dit moment nog onduidelijk. Mogelijk zijn er getuigen, die hier meer over kunnen vertellen. Zij worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie in Ede. Dit kan op nummer 0900 - 8844.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 688 221

---