Ingezonden persbericht


LTO Commerce draagt beheer mobiele telefonie over aan de Galaxy Group

Succesvolle groeistrategie Galaxy Group; nu meer dan 45.000 aansluitingen

Almere/Deventer, 17 januari 2006 - LTO Commerce B.V., onderdeel van LTO Bedrijven B.V., draagt zijn activiteiten op het gebied van mobiele telefonie over aan de Galaxy Group in Almere. Galaxy heeft hiervoor Mobile Newco opgericht, een nieuwe onderneming binnen de Galaxy Group. Mobile Newco zal via het KPN-netwerk de mobiele communicatie verzorgen voor enkele duizenden abonnees van LTO Commerce. De toevoeging van deze abonnees is onderdeel van de groeistrategie van de Galaxy Group om in het mkb-segment de grootste mobiele dienstverlener te worden. Met deze overname beheert de Galaxy Group nu ruim 45.000 aansluitingen. Mobile Newco neemt twaalf voltijds medewerkers over van LTO Commerce.

LTO Commerce is een inkooporganisatie en biedt leden van de regionale LTO's en andere specifieke doelgroepen uiteenlopende zakelijke diensten, waaronder energievoorziening, afvalinzameling, collectieve verzekeringen en mobiele telefonie. Een groot aantal van de 72.000 LTO-leden maakt gebruik van deze vormen van dienstverlening. LTO Commerce, dat in 2002 van start ging, heeft vooral op het gebied van mobiele telefonie in korte tijd een groot succes geboekt. "Door de snelle groei van deze activiteiten en de ontwikkelingen op deze markt kwamen we voor de vraag te staan of we dit zelf moesten blijven doen of dat we een gespecialiseerde partij zouden moeten inschakelen", zegt Karst Breeuwsma, algemeen directeur van LTO Commerce.

Doordat de organisatie in de eerste plaats een inkooporganisatie wil blijven, koos LTO Commerce ervoor het beheer van de mobiele-telefonieactiviteiten over te dragen aan de gespecialiseerde partij Galaxy Group. Volgens Breeuwsma vullen de beide organisaties elkaar uitstekend aan en is Galaxy in staat de nodige continuïteit en specialisatie te bieden, die LTO Commerce zoekt. "Door onze activiteiten op dit terrein over te dragen aan de nieuwe Galaxy-onderneming, zijn onze klanten ook op de langere termijn verzekerd van continuïteit en hoogwaardige dienstverlening. Galaxy is sterk in de business-to-business-markt en kan onze klanten voorzien van nieuwe, aanvullende diensten, zoals zeer gedetailleerde facturering en beveiligde communicatie. LTO Commerce blijft in de nieuwe situatie nauw betrokken bij Galaxy en Mobile Newco doordat we optreden als dealer voor leden die via ons mobiele-telefoniediensten willen afnemen."

Galaxy Group is al ruim acht jaar actief als mkb-servicepartner voor mobiele telefonie via het netwerk van KPN. Job Kunst, Managing Director van Galaxy Group, is enthousiast over de nieuwe groep klanten en het toetreden van nieuwe medewerkers. "Wij werken samen met een aantal vooraanstaande partners die over het gehele land verspreid zitten. Mede door de enorme toegevoegde waarde die zij bieden en de landelijke service die wij op deze manier realiseren, kunnen wij de klanten van LTO Commerce een uitstekende service garanderen. Bovendien beschikken wij over de mogelijkheden om in de toekomst aanvullende diensten te leveren, zoals de integratie van mobiele-datacommunicatie met vaste-datacommunicatie om zo plaatsonafhankelijk werken mogelijk te maken. De overdracht van de abonnees van LTO Commerce zorgt verder voor een schaalgrootte die ons in staat stelt te blijven investeren in de kwaliteit en breedte van onze dienstverlening."

####

Over LTO Commerce
LTO Commerce is actief als inkooporganisatie voor leden van de drie gewestelijke LTO-organisaties. De LTO-organisaties zetten zich in voor collectieve belangenbehartiging, individuele dienstverlening en groepsgerichte activiteiten voor agrarische ondernemers. Dankzij collectieve inkoop door LTO Commerce kunnen leden een aantrekkelijke besparing realiseren. LTO Commerce is onder andere actief op het gebied van energie (gas en elektriciteit), vaste en mobiele telefonie, verzekeringen, brandstof en afvalinzameling.