Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

17 januari 2006

Laren - Bromfietser raakt gewond

Een 16-jarige bromfietser uit Harfsen is maandagmorgen (16/1) rond 11.35 uur gewond geraakt na een aanrijding. De bromfietser reed over de Oosterenkweg richting Laren. Hij verleende op de kruising met de Braninkkamp geen voorrang aan een 26-jarige automobilist uit Borculo. De 16-jarige had enkele schaafwonden en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Lochem/Zutphen - Ongevallen door gladheid

In Lochem en Zutphen werden maandagavond (16/1) en -nacht (17/1) meerdere bestuurders verrast door de gladheid. Op de Zutphenseweg in Lochem vonden drie ongevallen plaats: een automobilist uit Zeist (leeftijd niet bekend) raakte in een slip, kwam hierdoor op de verkeerde weghelft terecht en botste tegen de auto van een 49-jarige Zutphenaar. Beide auto's raakten total loss en werden weggesleept. De bestuurders bleven ongedeerd.

Een 25-jarige automobilist uit Zutphen raakte op de Zutphenseweg van de weg. Hij reed hierbij een wegwijzerbord omver. De bestuurder bleef ongedeerd. Een 25-jarige automobiliste uit Zutphen gleed op de Boekhorstlaan met haar auto op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer. Hier botste zij tegen een strooiwagen. De strooiwagen raakte licht beschadigd en kon zijn weg vervolgen. De auto van de Zutphense moest worden weggesleept. Zij bleef ongedeerd. Een 31-jarige automobilist uit Zutphen wilde in Zutphen vanaf de Baudartiusstraat de Slindewaterstraat inrijden. Hij raakte in een slip en botste tegen een geparkeerde auto. De man bleef ongedeerd.

Klarenbeek - Trailer weggenomen

Vanaf het terrein van een manege aan de Oude Zutphensweg werd in de nacht van zondag op maandag (16/1) een trailer weggenomen. Het gaat om een zwarte trailer van het merk Sluis voorzien van het kenteken WR-30-LL. In de trailer zaten diverse paardrijspullen, zoals zadels, hoofdstellen en rijlaarzen. De politie is een onderzoek gestart.

Zutphen - Winkeldiefstal

Een 43-jarige Zutphense werd maandagmiddag (16/1) rond 15.30 uur betrapt in een winkel aan de Ruys van Beerenbrouckstraat. De vrouw had een fietscomputer en een fietslicht in haar tas gestopt. Dit werd gezien door winkelpersoneel. De vrouw werd aangehouden door de politie en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces verbaal op. EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --