Ingezonden persbericht

Nominaties Beste Markt van Nederland 2005

Welke markt volgt Dordrecht op

ZEEWOLDE, 20060117 -- De Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel heeft middels een brief aan de genomineerde gemeenten, de nominaties bekend gemaakt voor de Beste Markt van Nederland 2005.


Het is de eerste keer dat de jury is samengesteld uit zes personen in plaats van drie. Bij het samenstellen van de jury is, behalve op marktervaring eveneens gelet op de vakkennis, objectiviteit en betrokkenheid bij en kennis van de visie van de CVAH. Onder voorzitterschap van Joke van der Meij-ten Braak, heeft de jury de zware taak om te beslissen welke markt de titel toekomt. De elf overgebleven markten moesten concurreren met ruim 75 inschrijvingen.

Gedurende de hele maand december werden de markten die in aanmerking kwamen voor een nominatie onaangekondigd bezocht. Dit bezoek diende vooral om de sfeer te bepalen en de details te bekijken die nu eenmaal minder goed te beoordelen zijn door het lezen van de ingevulde vragenformulieren De ervaren bestuurders zijn volkomen op de hoogte van de doelstellingen van de vereniging en nemen hun taak uiterst serieus. Bijzonder veel tijd is besteed aan de beoordeling van alle markten die hebben ingeschreven. Want behalve het creëren van positieve aandacht voor de Nederlands warenmarkt, is de belangrijkste doelstelling van deze verkiezing nog steeds om gemeenten te laten nadenken over wat de markt voor hen kan betekenen. Daartoe is het noodzakelijk dat ook de markten die niet genomineerd zijn, een goed beredeneerd evaluatierapport ontvangen over hun markt. De kwaliteit van de markten was boven verwachting dit jaar. Opvallend was het aantal markten dat aan de hand van de evaluatierapporten, de gegeven adviezen daadwerkelijk had bewerkstelligd. Daarmee is de belangrijkste doelstelling van de verkiezing behaald! En het maakt de competitie des te spannender. Genomineerd zijn in alfabetische volgorde, de volgende gemeenten:

* Elburg
* Twello
* Winterswijk

Juryvoorzitter Joke van der Meij-ten Braak over de nominaties:
"Laat ik voorop stellen dat deze drie markten op alle punten hoog scoren. Als de marge zo klein is en de markten qua score zo dicht bij elkaar liggen gaat het alleen nog om de kleine details. Ik ben dan ook zeer verheugd dat we de jury hebben kunnen verbreden met deze vakkundige mensen. De beslissing over de Beste Markt van Nederland is nooit een makkelijke, maar in deze samenstelling moeten we tot een unanieme beslissing kunnen komen."

Gedurende de maand januari bezoeken de leden van de jury van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel de genomineerde markten. De bekendmaking aan welke gemeente het predikaat "De Beste Markt 2005" is toegekend, zal plaatsvinden tijdens de 85ste algemene vergadering van de CVAH, maandag 13 maart 2006, tussen 10.00 uur en 12.00 uur in het Preston Palace te Almelo.
Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn. Preston Palace is gevestigd aan de Laan van Iserlohn 1, 7607 PT Almelo, telefoon: 0546-542121.




Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel