Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

17 januari 2006

't Harde - Auto total loss Een 31-jarige automobilist uit 't Harde verloor door de gladheid op maandag (16-01) rond 21.45 uur de macht over het stuur op een afrit van de A28. Hij botste tegen enkele bomen en struiken in de berm voor hij tot stilstand kwam. De bestuurder bleef ongedeerd maar de auto was total loss.

't Harde - 39 bestuurders in overtreding De politie heeft op maandagmorgen (16-01) ism de Koninklijke Marechaussee, Inspectie Verkeer en Waterstaat, Team Verkeer VOA en de ANWB een grote verkeerscontrole gehouden op de Eperweg. In totaal kregen 39 bestuurders een boete voor de volgende overtredingen: - 10x niet kunnen tonen rijbewijs - 15x niet kunnen tonen kentekenbewijs - 1x onnodig voeren van mistverlichting - 1x onjuist voeren kentekenplaat (aanhangwagen) - 1x versleten band - 2x onjuist bevestigde losbreekreminrichting - 2x verlopen APK - 1x mobiel bellen - 1x ondeugdelijke reminrichting - 1x niet dragen gordel - 1x defecte claxon - 1x overschrijden maximum constructiesnelheid van bromfiets, 1.2 KW - 1x onjuist bevestigde hulpkoppeling Verder is er één passant aangehouden door de KMAR. De man had een gummiknuppel zij zich en heeft een boete gekregen voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Daarnaast heeft de ANWB 7 keer een defecte lamp vervangen.

Epe - Auto total loss

Een 35-jarige automobilist uit Apeldoorn verloor door de gladheid op maandagavond (16-01) rond 22.00 uur de macht over het stuur op de kruising Haverkampsweg en Zuukerweg. De auto kwam tot stilstand op een verkeerspaal. De bestuurder bleef ongedeerd maar de auto werd total loss weggesleept.

Ermelo - Project overstekende fietsers

De politie heeft op maandagmorgen (16-01) de projectcontrole overstekende fietsers uitgevoerd op de Harderwijkerweg. Drie fietsers kregen een boete omdat ze aan de verkeerde zijde van de weg fietsten en negen fietsers werden beboet omdat de fietsverlichting niet in orde was. In de avonduren kregen vijf fietsers op de Stationsstraat eveneens een boete ivm niet correct werkende fietsverlichting.

Hulshorst - 32 bestuurders te snel

Op maandagmorgen (16-01) werd er door de politie gecontroleerd op snelheid op de Harderwijkerweg. Aan 32 bestuurders werd een boete uitgereikt ivm het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 87 km per uur waar 60 km per uur is toegestaan.

Putten - Auto tegen boom

Een 26-jarige automobiliste uit Putten belandde op maandagmorgen (16-01) tegen een boom op de Voorthuizerstraat. Bij het gas geven schoot haar voet van het pedaal waarna ze recht op een vluchtheuvel af reed. Na een stuurcorrectie botste ze tegen een boom aan de rechterzijde van de weg. De bestuurster kwam er zonder kleerscheuren van af maar de auto werd zwaar beschadigd weggesleept.

Putten - Rijden met ontzegging

De politie heeft op dinsdag (17-01) rond 01.30 uur een 31-jarige man uit Nijkerk aangehouden omdat hij een voertuig bestuurde tijdens een rijontzegging. De controle vond plaats op parkeerplaats de Vanenburg. De politie maakte proces-verbaal.

Putten - snelkraak bij supermarkt

Op dinsdag (17-01) vond er rond 04.30 uur een snelkraak bij een supermarkt aan de Voorthuizerstraat plaats. Met een steen werd een ruit van de schuifdeur vernield. Binnen werden een aantal sigarettenkasten opengebroken. Ontvreemd werd een onbekende hoeveelheid rookwaar. De politie stelt een onderzoek in.

't Harde - Vervallen APK en boete De politie heeft op maandagavond (16-01) bij een verkeerscontrole aan een bestuurder een boete uitgereikt ivm een vervallen APK . Een andere bestuurder bleek nog een boete van 360 euro te moeten voldoen hetgeen ter plekke werd afgehandeld.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --