Ingezonden persbericht


NATO gebruikt Intrusion Detection & Prevention-oplossing van Juniper Networks voor effectieve beveiliging van wereldwijd netwerk

Schiphol-Rijk, 17 januari 2006 - De Noord-Atlantische Verdrags Organisatie (NATO) gebruikt de Intrusion Detection & Prevention-oplossing (IDP) van Juniper Networks (Nasdaq: JNPR) voor de beveiliging van zijn bases in lidstaten over de gehele wereld. De NATO zet een aantal IDP 200- en IDP 600-platforms van Juniper Networks in om de connectiviteit van zijn Wide Area Networks (WAN's) te beveiligen. Deze systemen sporen automatisch kwaadaardige activiteit op. Vervolgens verwijderen ze kwaadaardige programma's vóór deze op het netwerk komen en schade toebrengen aan gegevensbronnen. De IDP-platforms worden ook gebruikt voor de implementatie van een 'honeypot'-beveiligingsstrategie. De implementatie van de IDP-oplossing van Juniper is uitgevoerd door Telindus Belgium, de belangrijkste onderaannemer binnen de overeenkomst met NC3A (NATO C3 Agency).

Jean-Luc Auboin, specialist Informatiebeveiliging en System Engineer bij NC3A: "De NATO werkt graag met gangbare netwerkproducten, zoals de IDP-productlijn van Juniper. Deze producten krijgen de voorkeur boven op maat gemaakte oplossingen die speciaal voor de NATO zijn ontwikkeld. We hebben echter te maken met een bedrijfskritische, kwetsbare infrastructuur. De garantie dat de gekozen beveiligingsproducten robuust en betrouwbaar zijn en hoge prestaties bieden, is daarom van groot belang. Voor de NATO bleek het IDP-portfolio van Juniper de beste intrusion prevention-oplossing in haar soort. Door de inzet van innovatieve technologie biedt deze oplossing uitgebreide functionaliteit op basis van één platform."

"Wat betreft netwerkbeveiliging zijn defensieklanten veeleisender dan klanten in welke sector ook", zegt Eddie Minshull, Vice-President voor operationele activiteiten van Juniper Networks in de EMEA-landen. "Bovendien stelt de NATO hogere eisen dan de meeste andere partijen. Het vermogen van Juniper om gegevens in een dergelijke omgeving te beveiligen en de beschikbaarheid van informatie te garanderen, bewijst de kracht van onze IDP-oplossingen."

De IDP-technologie van Juniper Networks en dagelijkse signature-updates Om netwerken te beschermen tegen uiteenlopende en complexe aanvallen, bieden de IDP-platforms van Juniper Networks accurate, geautomatiseerde beveiliging. Door verschillende opsporingsmethoden - waaronder 'compound signatures', 'stateful signatures', 'protocol anomaly' en 'backdoor detection' - voorkomt IDP tal van bedreigingen, waaronder wormen, Trojaanse paarden, netwerkvirussen, spyware en andere malware, en nieuwe bedreigingen. Juniper biedt zijn IDP-klanten bovendien een unieke dienst voor updates van signatures. Klanten kunnen hiervan elke werkdag gebruikmaken en op verzoek ook in de weekeinden. Dagelijkse updates zijn van essentieel belang om de bedrijfsaanpak van bedreigingen te verbeteren en sneller te reageren op aanvallen, zelfs op 'day zero', de eerste uitbraak van een nieuwe bedreiging.

# # #

Over Juniper Networks
Juniper Networks maakt veilige en gegarandeerde communicatie mogelijk via één IP-netwerk. Op basis van de gespecialiseerde, hoogwaardige IP-platforms van het bedrijf kunnen klanten op elke schaal uiteenlopende services en applicaties ondersteunen. Serviceproviders, ondernemingen, overheden en onderzoeks- en onderwijsinstellingen over de gehele wereld vertrouwen op Juniper Networks om netwerken te bouwen, die maximaal afgestemd zijn op de behoeften van gebruikers, services en applicaties. Het portfolio van bewezen netwerk- en beveiligingsproducten ondersteunt veeleisende netwerken met complexe eisen op het gebied van schaalgrootte, beveiliging en prestaties.