Universiteit Nyenrode

Roland Speklé hoogleraar Management Accounting & Control aan Nyenrode


- PERSBERICHT - Breukelen, 17 januari 2006 Dr. R.F. (Roland) Speklé is met ingang van 1 januari 2006 benoemd tot hoogleraar Management Accounting & Control aan de Nyenrode Business Universiteit. Zijn leerstoel is ondergebracht bij het Nyenrode Center for Accounting, Auditing and Control (CAAC). Een Center dat zich door middel van onderwijs en onderzoek richt op de verschillende aspecten van accounting en het belang daarvan voor individuele bedrijven en de maatschappij als geheel.

Het Center for Accounting, Auditing and Control biedt een relatief nieuwe aanvulling op het curriculum van de Nyenrode Business Universiteit. Middels een benadering waarin het belang van accounting en de verschillende toepassingen ervan voor verschillende (publieks) groepen wordt benadrukt, laat het CAAC zien op welke manier accounting de maatschappij en managers helpt bij het nemen van beslissingen.

Mr. Herman Bruggink, President van Nyenrode: De onderwijs en onderzoeksactiviteiten van het Center for Accounting, Auditing and Control dragen bij aan zowel de Nyenrode- als NIVRA-Nyenrode programmas. Ik ben ervan overtuigd dat met de aanstelling van de heer Speklé, deze bijdrage ook in de toekomst van hoog niveau is en blijft.

Over Roland Speklé
Speklé studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij in 2001 ook promoveerde. Zijn onderzoek ligt op het raakvlak van Management Control en Economische Organisatietheorie, met bijzondere aandacht voor management controlstructuren. Tot op heden is zijn werk onder andere gepubliceerd in journals als Accounting, Organizations and Society en Management Accounting Research. Voor zijn komst naar Nyenrode was Roland Speklé verbonden aan de Erasmus Universiteit en was hij werkzaam in de audit- en consulting praktijk van een groot accountantskantoor.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit bereidt mensen met talent en ambitie voor op ondernemerschap in een internationale omgeving. De universiteit biedt onder meer masteropleidingen aan op het gebied van bedrijfskunde, rechten en accountancy. Opgericht in 1946 door en voor het bedrijfsleven is Nyenrode kennis- en ervaringscentrum voor managers en ondernemers. Nyenrode viert haar zestigjarig bestaan met 60 beurzen, grotendeels beschikbaar gesteld door het bedrijfsleven. Voor Nederlandse begrippen een meer dan uniek aantal.


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie (