Provincie Zuid-Holland

Provincie draagt 750.000 euro bij aan ontwikkeling toerisme in Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland investeert het komende jaar 750.000 euro in de toeristische ontwikkeling van Zuid-Holland. Een groot deel van dit bedrag is bestemd voor Kinderdijk en het Hofkwartier in Dordrecht; twee belangrijke toeristische trekkers in de provincie. De investeringen worden gedaan in het kader van het provinciale vrijetijdsbeleid; de Agenda Vrijetijd 2006 - 2010.

Het belangrijkste doel van het provinciale vrijetijdsbeleid is het bevorderen van toerisme en recreatie naar en binnen de provincie. Zo moeten de toeristische bestedingen met 10% omhoog in de periode 2006 - 2010. Om dit doel te halen, investeert de provincie dit jaar dus 750.000 euro, waarvan een vijfde deel afkomstig is van het Ministerie van EZ. Er wordt in 2006 extra ingezet op de verbetering van Kinderdijk en Hofkwartier, twee toplocaties van Zuid-Holland. Daarnaast ondersteunt de provincie de volgende projecten: NORT Zuid-Holland, waarbij vrijetijdsondernemers worden ondersteund om de kwaliteit en professionaliteit van hun onderneming te verhogen, verbetering van de Dorpshaven in Numansdorp, gps-routes en arrangementen voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Strandkraantjes in Noordwijk, de promotie van de watertaxi in de Nieuwe Hollandse Waterlinie, HREvents voor de professionalisering en groei van de evenementen in Holland Rijnland.

Bij Werelderfgoed Kinderdijk gaat het om het fors uitbreiden van de bestaande steiger (vóór aanvang van het komende toeristische seizoen), waardoor riviercruiseschepen en het voet- en fietsveer Driehoeksveer kunnen aanleggen. Met de nieuwe steiger worden de mogelijkheden voor vervoer over water dus uitgebreid en de toeristische aantrekkingskracht vergroot.

Hofkwartier is een groot toeristisch project in Dordrecht. Onderdelen van dit project zijn: de uitbreiding van het Dordrechts Museum, de Viering van het historische jaar 1572 (waarin in Dordrecht de Eerste Vrije Statenvergadering heeft plaatsgevonden) en de herinrichting van de openbare ruimte, te beginnen met de Kloostertuin. Het doel van dit project is om Historisch Dordrecht op de internationale kaart te zetten en meer bezoekers te trekken.

De Agenda Vrijetijd 2006-2010 is in z'n geheel te lezen op: www.zuid-holland.nl.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22