Gemeente Utrecht


2006 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
2 Vragen van de heer R.J.F. Giesberts
(ingekomen 17 januari 2006)

Eind 2005 zijn er bomen gekapt aan de Hyperonenweg. De Hyperonenweg is bestemd als tracé voor de Nieuwe Ontsluitingsweg West 2 (NOUW2). De NOUW 2 begint feitelijk bij de Atoomweg via een lus vanaf de NOUW 1 en draait zo de Hyperonenweg op.

Er zijn nog geen definitieve vergunningen voor de NOUW 2 en ook is het project financieel nog niet gedekt. In de begroting voor 2006 staat bovendien dat realisatie van de weg afhankelijk is van het tempo waarin de werkzaamheden aan de (verbreding van de) A2 uitgevoerd worden (blz 38).

Het kappen van bomen of het verrichten van andere voorbereidende werkzaamheden lijkt GroenLinks dan ook voorbarig. We hebben dit ook 13 december via de rondvraag van de raadscommissie Verkeer aangekaart.

Daarbij is nu twijfel gewekt over het feit of de gekapte bomen wel met een vergunning daartoe zijn neergehaald. Na het ernstige incident bij het opknappen van de Europalan waar gewerkt is op onderdelen zonder geldige juridische basis is het extra van belang dergelijke twijfel niet lang te laten bestaan.

Dit brengt ons tot de volgende vragen:
1. Wanneer is de kapvergunning voor de kap van de bomen aan de Hyperonenweg verleend en hoe luidde de inhoud van de vergunning?
2. Vormde de kap van de bomen onderdeel van het werk aan de NOUW 1 of is het een aparte opdracht geweest?
3. Om welke reden is besloten de bomen eind 2005 al te kappen terwijl er nog geen zicht is op een startdatum van de aanleg van de NOUW2, de vergunningen nog niet rond zijn en de financiën nog niet geregeld?
4. Zijn er andere opdrachten uitgezet die voorbereidende werkzaamheden betreffen voor de NOUW 2 ter plaatse? Zo ja, bent u bereid ons daarvan op de hoogte te stellen?


---- --