Gemeente Utrecht


2006 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
3 Vragen van mevrouw drs. M.C. Mos
(ingekomen 17 januari 2006)

Voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente een speciale zorgverzekering afgesloten met Agis, de zogeheten Optimaal verzekering. Mensen met een U-pas komen voor deze zorgverzekering in aanmerking. De verzekering is interessant vanwege de uitonderhandelde korting.
Nu wil het geval dat de gemeente alle mensen met een bijstandsuitkering over deze verzekering geïnformeerd heeft. Helaas zijn de andere mensen met een laag inkomen - zoals een kleine WAO-uitkering, AOW of een laag loon - hier niet van op de hoogte.

GroenLinks vindt dat een slechte zaak. Zo'n 9.000 mensen met een U-pas hebben geen bijstanduitkering en blijven op deze manier verstoken van de informatie. De tijd dringt. Tot 1 maart kunnen mensen van het aanbod gebruik maken. GroenLinks wil daarom dat het college alles op alles zet om alle mensen met een U-pas met spoed op de hoogte te brengen van de mogelijkheid van een Optimaal verzekering.

Dit leidt tot de volgende vragen:
1. Is het college met GroenLinks van mening dat het belangrijk is dat alle mensen met een U-pas zo spoedig mogelijk geïnformeerd worden over de mogelijkheid van een Optimaal verzekering?
2. Gaat het college alsnog alle mensen met een U-pas op zeer korte termijn informeren, bijvoorbeeld door:
a. alle mensen met een U-pas een polisaanbieding te doen
b. een advertentie te zetten in huis-aan-huis bladen
c. en gebruik te maken van radio en televisie


---- --