NOVA

17 januari 2006

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Marokkaanse jongeren
Marokkaanse jongeren blijven voor problemen zorgen. Twee berichten vandaag die het illustreren: burgemeester Cohen van Amsterdam houdt spoedberaad met zijn stadsdeelvoorzitters en het Sociaal Cultureel Planbureau meldt dat de werkloosheid onder allochtone jongeren - onder wie de Marokkaanse - verder is gestegen. Van hen zit op dit moment zo'n veertig procent zonder baan. In de studio reageert Job Cohen.

Harry Mulisch
Schrijver Harry Mulisch is in zijn wiek geschoten door de beschuldiging dat hij lid geweest zou zijn van de nazistische jongerenbeweging 'De Jeugdstorm'. De journalist Dick Verkijk komt met die beschuldiging aan Mulisch' adres in een pamflettistisch boekje dat dezer dagen van de persen rolt. 'Harry Mulisch fel anti nazi, maar sinds wanneer?', heet het. NOVA sprak met de getergde schrijver.

Presentatie: Jeroen Pauw en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------


----------


----------
Nieuwe NOVA-site

NOVA heeft vanaf morgenmiddag een geheel vernieuwde website. Ook de nieuwsbrief zal vanaf morgen een andere vormgeving hebben. Probeert u dus morgen vooral uw nieuwsgierigheid niet te bedwingen: de nieuwe site is zeker een bezoek waard. Het adres blijft: www.novatv.nl


----------


----------


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.