Politie Limburg-Zuid

Datum : dinsdag 17 januari 2006

Maastricht; carjacking tijdens spits op A2

Dinsdagmorgen omstreeks 07.35 uur werd een 27-jarige inwoner van Heythuyzen op de A2 bij de Geusselt slachtoffer van carjacking.

Het slachtoffer kwam uit de richting Eindhoven en stond met zijn auto, een beige Volkswagen Golf, bij de verkeerslichten stil om rechtsaf te slaan in de richting van de Noorderbrug.

Op zeker moment zag het slachtoffer tussen de voor de kruising stilstaande auto's een man lopen. Deze kwam naar hem toe en vroeg in deels Duits en deels Nederlands of hij een lift kon krijgen naar het NS-station. Hij zei verder dat hij zonder benzine was komen te staan. Nadat het slachtoffer de man had laten instappen, reed het slachtoffer richting NS-station. Op verzoek van de man reed de Heythuyzenaar op zeker moment richting Old Hickoryplein. Daar trok de passagier een vuurwapen, waarmee hij het slachtoffer bedreigde en zijn beurs eiste. Nadat het slachtoffer de man duidelijk had gemaakt dat hij geen beurs bij zich had, moest hij onder bedreiging van het vuurwapen uitstappen. Daarna ging de man er met de auto vandoor.


---- --