Gemeente Amsterdam

Poortjes in alle metrostations

17 januari 2006
---
Stefan Rutte Binnen een jaar zijn in opdracht van de gemeente Amsterdam in vrijwel alle Amsterdamse metrostations poortjes geplaatst. Hiermee is voldaan aan een van de punten uit het programakkoord van het huidige college van B&W: het afsluiten van de metrostations.

Nu begint de volgende fase: de geleidelijke invoering van de OV-chipkaart in de metro door het GVB. Dat gebeurt zorgvuldig, stap voor stap, om te beginnen met een proeffase. Tijdens deze fase wordt het systeem uitgebreid uitgeprobeerd door testreizigers van het GVB.

Proefreis OV-chipkaart

Wethouder Mark van der Horst (Verkeer, Vervoer en Infrastructuur) en de algemeen directeur van het GVB Gertjan Kroon maken samen op donderdag 19 januari, van 13.00 tot 14.00 uur de eerste proefreis met de Amsterdamse OV-chipkaart. Zij verrichten daarmee de aftrap voor de invoering van de OV-chipkaart in de metro.

De proefreis start op het metrostation Waterlooplein, waar Mark van der Horst en Gertjan Kroon vorig jaar het eerste poortje plaatsten, en gaat naar het metrostation Nieuwmarkt en vice versa.