Gemeente Heerlen

Selectieve besluitenlijst collegevergadering 17 januari 2006

2006/889 Empowerment 2 project "Booch? in de Wijk" Het succesvolle Booch? Festival wordt sinds 1998 jaarlijks georganiseerd in het centrum van Heerlen en is inmiddels uitgegroeid tot een 2-daags festival met allerlei muziekstijlen, zoals pop, rock, dance, punk, metal, rap, enz. Sinds 3 jaar wordt er ook een zeer succesvolle contest georganiseerd, waarbij beginnende bands en dj's strijden om een plaats op het grote podium van het festival in augustus.

Het project "Booch? In de Wijk" wil door middel van (pop)muziek, mensen (jong & oud) op buurtniveau stimuleren, verenigen en binden, om op die wijze de kracht van muziek (cultuur) in te zetten als versterking en verbetering van de sociale cohesie, multiculturele samenwerking en de leefbaarheid in de buurten. Er worden 3 wijkcontests in urbanbuurten georganiseerd, waarvoor op dit moment de contacten worden gelegd met de desbetreffende buurtorganisaties. Er is een contest voor beginnende bands en beginnende dj's, welke winnaars tegen elkaar zullen strijden op een afzonderlijke Booch? Contest, waarna de uiteindelijke buurtwinnaar door een deskundige jury wordt aangewezen. Belangrijk is dat op deze manier de sociale boodschap "respect voor een ander en zijn/haar cultuur" mede wordt ondersteund. Vanuit het empowermentbudget (Urban-subsidie) wordt door de gemeente Heerlen hiervoor een bedrag beschikbaar gesteld van E 29.500,--

2006/374 Beleidsregels buitenevenementen 2006 en principetoestemmingen feesttenten 2006 Het college van burgemeester en wethouders heeft beleidsregels ten behoeve van de buitenevenementen 2006 vastgesteld. Organisatoren van buitenevenementen in Heerlen moeten rekening houden met deze regels als zij evenementen in 2006 organiseren. Zo wordt er geen vergunning verleend aan meerdere organisaties om tegelijkertijd activiteiten te organiseren binnen een straal van 500 meter van een evenement. Verder mogen er in principe niet gedurende 2 opeenvolgende weekeinden activiteiten plaatsvinden op één en dezelfde locatie. Bovendien zijn de eindtijden voor wat betreft buitenevenementen zijn vastgesteld op:
- 01:00 uur op dagen waarop geen werkdag volgt;
- 24:00 uur op dagen waarop een werkdag volgt. Daarnaast heeft het college aan een aantal organisaties/verenigingen een principetoestemming verleend voor het plaatsen van een feesttent in 2006. Ten slotte heeft het college besloten om af te wijken van de feesttentenregeling 2006 en vergunning verleend aan de Stichting Pief Paaf Heële alaaf (onderdeel van de Carnavalsvereniging de Winkbulle) voor het plaatsen van een tent gedurende vier dagen op het Pancratiusplein.

2006/343 Invoering frontoffice Burgerservicenummer In de loop van 2006 wordt het Burgerservicenummer (BSN) ingevoerd. Dit nummer vervangt het sofinummer. Het bestaande sofinummer krijgt de naam Burgerservicenummer. Mensen die nog geen BSN hebben, krijgen dit straks toegekend bij een eerste inschrijving in de gemeente. Er blijft dan een groep mensen over die niet ingeschreven wordt, maar toch een BSN nodig heeft. Momenteel kent de Belastingdienst verdeeld over 16 kantoren in het land deze nummers toe. Nu heeft het ministerie van BZK de 16 gemeenten waarin deze belastingkantoren zitten, verzocht deze taak over te nemen. Dit betekent dat Heerlen als enige Limburgse gemeente deze taak op zich neemt. Het gaat op jaarbasis om zo'n 8000 aanvragen. Het college heeft nu op verzoek van het ministerie een principebesluit genomen waardoor deze taakoverdracht verder uitgewerkt kan worden.


---- --