RGD: Rijk overweegt aankoop gebouw Korte Voorhout Den Haag

Ministerie vrom

http://www.vrom.nl

De Rijksgebouwendienst is in afrondende besprekingen met Interlinden Vastgoedonderneming over de koop van het thans leegstaande kantoorgebouw Korte Voorhout 20 (het Axa-gebouw). De Rgd beschouwt een gebouw van deze omvang op deze locatie als een waardevolle aanwinst voor de kantorenportefeuille en verwacht dan ook snel na het afronden van de koop een gebruiker binnen de rijksdienst te hebben gevonden. Hierover zijn al gesprekken gaande met diverse ministeries.

Parallel hieraan wordt door de Rgd, in nauw overleg met de gemeente Den Haag, onderzocht of deze locatie op termijn als nieuwe huisvesting voor de Hoge Raad der Nederlanden geschikt kan worden gemaakt. Thans is de huisvesting van 's-lands hoogste rechtscollege verdeeld over twee gebouwen, aan weerszijden van het Lange Voorhout. Tot nu toe heeft het onderzoek zich beperkt tot uitbreidingsmogelijkheden van de hoofdvestiging (Huis Huguetan en de achtergelegen nieuwbouw aan de Kazernestraat).

De gemeente Den Haag heeft eerder bij monde van wethouder Bruno Bruins (binnenstad) aangegeven stedenbouwkundige ontwikkelingen in dit gebied toe te juichen. 'Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik een verbetering van deze locatie belangrijk vind. Dit gebied, met uitzicht over de Koekamp, kan een prachtige entrée met allure voor de Haagse binnenstad worden.'

Ook de Rgd ziet in de ontwikkeling van het Axa-gebouw aan het Korte Voorhout - hoek Prinsessegracht - een goede kans om een extra kwaliteitsimpuls aan dit deel van de stad te geven. Bij de herontwikkeling van dit pand zou sloop en nieuwbouw een reële optie zijn.



Ministerie van VROM