Gemeente Ede

nummer 010 / Ede, 17-01-2006

M. Louppen waarnemend voorzitter Raad van Toezicht Cultura

Mevrouw Marian Louppen-Laurant is benoemd als waarnemend voorzitter van de Raad van Toezicht van Cultura. Zij volgt de huidige voorzitter, de heer P. Schenk, op.

Mevrouw Louppen was van 1991 tot 1999 gedeputeerde van de provincie Gelderland. Zij beheerde daar de portefeuille Jeugdzorg, cultuur, welzijn en communicatie. Cultura is geen vreemd terrein voor haar, want zij was ook lid van de commissie die in 2004 de gang van zaken rond de totstandkoming van Cultura onderzocht. Mevrouw Louppen is momenteel werkzaam als senior consultant publieke sector bij Capgemini Nederland. Daarnaast vervult en vervulde zij diverse bestuursfuncties, onder andere bij het Gelders Orkest, de Stichting Het Dorp. Zij is voormalig lid van de Raad van Cultuur.
Mevrouw Louppen treedt aan als waarnemend voorzitter omdat pas definitief een voorzitter benoemd zal worden nadat een profielschets voor de functie van voorzitter en Raad van Toezicht is opgesteld. Aan de profielschetsen wordt momenteel gewerkt.
De heer Schenk heeft het college verzocht om zijn functie te kunnen neerleggen. Hij wil geen beslissingen nemen die zijn opvolger binden. Voorts spelen gezondheidsaspecten een rol bij dit besluit. Het college heeft met het benoemen van een waarnemer zijn ontslag aanvaard.
---