2e persbericht van dinsdag 17 januari 2006

Eindhoven, 17-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven Veldhoven: Politie neemt grote hoeveelheid drugs in beslag

De politie heeft dinsdagmorgen in een woning in Eindhoven Strijp en in een woning in Veldhoven een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. De politie heeft een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. In de twee woningen vonden agenten ongeveer dertig liter GHB, tweehonderd XTC-pillen, honderd gram amfetamine en enkele tienduizenden euros. Ook het geld is in beslag genomen. De politie kwam de drugs via een rechercheonderzoek op het spoor. De aangehouden verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Acht personen aangehouden in hennepkwekerij

De politie heeft dinsdagmorgen in een woning aan de Roald Dahllaan een hennepkwekerij ontmanteld. Boven op zolder stonden 375 oogstrijpe hennepplanten. Acht personen waren op het moment dat de politie binnenkwam bezig met het oogsten van de henneptoppen. Alle acht personen zijn aangehouden. Zes van hen waren afkomstig uit Eindhoven en varieerden in leeftijd tussen de 22 en 54 jaar oud. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Twee van de aangehouden personen waren Bulgaren. Zij zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. De hennepplanten zijn inmiddels vernietigd en de benodigde materialen zijn in beslaggenomen. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. De huurder van het pand, die nog niet is aangehouden, is bij de politie bekend.

Breugel: Hennepkwekerij ontmanteld

In een woning op de Gaskendonk is dinsdag rond 14.00 uur een hennepkwekerij ontmanteld. In een slaapkamer trof de politie 140 hennepplanten aan. De hennepplanten en benodigde materialen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Tegen de eigenaar van de woning is proces-verbaal opgemaakt.