Opleider Twice zet Social Networking platform Sossoon in

Basic concepts

Twice IT Training, één van de de grootste IT opleiders van Nederland, is een overeenkomst met Basic-Concepts aangegaan om het social networking platform Sossoon als community in zetten voor haar cursisten.

Door het inzetten van Sossoon kunnen de cursisten van Twice ook na afloop van de cursus kennis blijven opdoen door interactie met docenten en medecursisten: het Social-Networking platform is tijdens en na afloop van de cursus beschikbaar voor de cursisten.

Met de inzet van Sossoon als community en networking platform slaat Twice een nieuwe weg in met betrekking tot de manier waarop cursisten elkaar ontmoeten, contacten leggen, kennis blijven opdoen en netwerken tijdens en na een cursus. Sossoon maakt een informele vorm van nascholing mogelijk, verhoogt het rendement voor de cursisten en maximaliseert het effect van cursussen door blijvende interactie.

Eric Woerdeman (Sossoon): Als cursisten na afloop van een cursus nieuwe uitdagingen tegenkomen op hun vakgebied, dan kunnen ze met behulp van Sossoon gericht in contact komen met hun vakgenoten. Ze kunnen vragen stellen aan, of kennis delen met personen die door inzet van het Sossoon platform hun medecursisten zijn geworden. Twice heeft als uitgangspunt dat een cursus niet slechts enkele dagen hoeft te duren, maar dat de mogelijkheid tot het verwerven van kennis een continu proces kan zijn. Dat is precies het doel van Sossoon : een nieuwe dimensie aan sociaal netwerken door de actieve uitwisseling van kennis en ideeën.

Marcel van de Berg (Directeur Operations Twice IT Training): Sossoon biedt ons een volledig geïntegreerd platform: onze cursisten kunnen tijdens en na de cursus contact leggen met de docenten en andere Twice-cursisten. Ze kunnen hun vragen kwijt op de forums en daar ook van iedereen die deelneemt aan de community antwoorden op verwachten. Wij hebben nu de gelegenheid onze cursisten op een andere manier te benaderen dan gebruikelijk, namelijk binnen de eigen community. We kunnen de bezoekers van het platform evenementen, speciale cursussen en last-minutes onder de aandacht brengen.

Sossoon is een produkt van Basic Concepts en biedt een volledig geïntegreerd social networking platform. Sossoon In-Company oplossingen maken de vaardigheden en kennis van werknemers zichtbaar. Gebruikers kunnen contacten onderhouden, ideeën delen, specifieke kennis bij collega's zoeken en informatie uitwisselen. Sossoon biedt ook mogelijkheden op het gebied van HRM, internet-communities en business-clubs.

Voor de evenementen industrie biedt Sossoon een volledig geïntegreerd platform: bezoekers kunnen tegelijkertijd registreren en betalen voor evenementen en daarnaast contacten leggen met andere bezoekers.

Twice IT Training verzorgt sinds 1992 ICT trainingen op het gebied van systeem- en netwerkbeheer, software development en kantoorautomatisering. Officieel erkend door gerenommeerde softwareleveranciers, zoals Microsoft en Citrix, biedt Twice opleidingen die uitblinken in kwaliteit, professionaliteit en flexibiliteit. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een didactisch model, dat garant staat voor een kwalitatief goed opgebouwde training. Twice docenten zijn ervaren en dragen hun specialistische kennis ook buiten het klaslokaal over. Zo zijn zij regelmatig als gastspreker te vinden op belangrijke ICT evenementen en publiceren zij artikelen in gerenommeerde vakbladen.

Sossoon: www.sossoon.net, info@sossoon.net
Twice: www.twice.nl, info@twice.nl