Dienstenbond CNV

Slotfase onderhandelingen CAO Vaste Medewerkers uitzendbureaus 17-01-2006

Na een 3-tal gespreksrondes met de ABU zijn de onderhandelingen over de CAO voor Vaste Medewerkers van uitzendbureaus in de slotfase beland. Op 19 januari moet duidelijk worden of we tot overeenstemming kunnen komen.

Veel voorwerk voor deze onderhandelingen is gedaan in aparte werkgroepen die zich op complexe onderwerpen hebben gestort. Dit zijn de onderwerpen Pensioen, de opvolging van de WAO en werkdruk. Op hoofdlijnen lijkt het mogelijk om over deze drie onderwerpen passende afspraken te maken met de ABU.


*Op het onderwerp werkdruk zijn de rapporten klaar, maar daarmee is het probleem alleen maar in kaart gebracht. Hoe we het probleem willen aanpakken wordt samengevat in een plan van aanpak, waar ook werkgevers hun handtekening onder zetten.


*Op het onderwerp pensioen speelt onze nadrukkelijke wens om tot verbetering van de regelingen te komen. De wetgever helpt hierbij ook een handje. Zo moet, dwingend, de startleeftijd voor deelname aan de pensioenregeling naar 21 jaar. Ook zal de wachttijd in de regeling moeten worden geschrapt. De volgende stap is een verlaging van de franchise (het deel van het salaris waarover geen pensioenopbouw plaatsvindt). De stand van zaken is dat er afspraken worden gemaakt over franchise verlaging die zich over meerdere jaren uitspreiden. Zo komt pensioenopbouw voor meer collegas in zicht.


*Voor de opvolging van de WAO, ligt vooral de nadruk op inkomensschade bij arbeidsongeschiktheid. Onder het nieuwe regime van de WIA (wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) kunnen werknemers een enorme duikeling in inkomen maken. Dat heeft de wetgever zo bedacht, maar daar wenst CNV Dienstenbond geen genoegen mee te nemen. Met onder andere de inzet van de ingehouden premie voor het WAO-hiaat denken we een passende inkomensbescherming te kunnen regelen voor de langdurig zieke werknemer. Dat betekent overigens óók dat er op de schouders van de ondernemingsraden een zware verantwoordelijkheid blijft rusten: het voorkomen van arbeidsongeschiktheid en reïntegratie wordt alleen maar belangrijker.

Op een aantal onderwerpen ligt de discussie nog open. Het belangrijkste daarbij is de loonstijging en de looptijd van de CAO. Een twee-jarige CAO is voor ons bespreekbaar, maar dan wel met een loonstijging van 2% per 1.1.2006 en 2% per 1.1.2007. Werkgevers stellen hier een te karig bod tegenover.

Hoe verder?

Donderdag 19 januari as. zal verder worden onderhandeld. We houden u op de hoogte!

Keuze maken zorgverzekering?

Het moment van eventueel overstappen naar een andere zorgverzekeraar komt dichterbij. Toch is het verstandig nog even te wachten voordat u definitief de knoop doorhakt. We willen namelijk in ieder geval de afspraak maken met de ABU dat alle werkgevers verplicht aan hun werknemers een collectief aanbod doen voor de nieuwe zorgverzekering. Voor een aantal uitzendbureaus is dat wellicht allang gebeurd. Dat geldt echter niet voor alle uitzendbureaus. Het levert u op dat u kunt profiteren van de collectiviteitskorting van de verzekeraar. Dat kan weer schelen in de kosten voor de zorgverzekering

Informatie

Meer weten naar aanleiding van deze Info? Neem voor vragen of reacties contact op met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoonnummer 023-5670686 of e-mail h.gerding@cnvdibo.nl

NOTE:

Vragen over veranderingen op uw loonstrook, de nieuwe zorgverzekering en levensloop? CNV geeft duidelijkheid. Bezoek één van de 12 landelijke bijeenkomsten.