Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers


Doorstroming op luchthaven sterk verbeterd

Gebruikers vragen nu maatregelen op omliggende wegen

Persbericht

Een nieuwe toegang tot de luchthaven verbetert in belangrijke mate de doorstroming van de bussen van De Lijn. De Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB) vraagt nu maatregelen om ook op de omliggende wegen het openbaar vervoer vlotter te laten rijden. Daarnaast is een uitgebreide infocampagne onontbeerlijk, aldus de reizigersbond.

Vandaag werd een nieuwe toegang voor de bus geopend op de luchthaven. De tijdwinst voor de bus is aanzienlijk. De BTTB is opgetogen over de positieve houding van luchthavenbeheerder BIAC t.o.v. het openbaar vervoer. Weinig wegbeheerders doen een dermate grote inspanning voor de doorstroming van de bus op hun grondgebied. Ook dankzij BIAC is het openbaar vervoer binnen het luchthavendomein voor iedereen gratis. Samen met het verbeterde aanbod, dat sinds 1996 stap voor stap werd uitgebouwd, zijn alle voorwaarden vervuld voor een goede bereikbaarheid van de luchthaven met bus en trein.

De reizigersbond vraagt nu dat de bevoegde ministers Van Brempt en Peeters de nodige maatregelen nemen om ook buiten het luchthaventerrein de bus vlotter te laten doorstromen. Zodra de bus naar Haacht de luchthaven verlaat, is het aanschuiven op de N21 tot in Steenokkerzeel. In de Vlaamse begroting is (nog) geen geld voorzien voor de aanpak van dit knelpunt.

Daarnaast dringt de BTTB aan op een infocampagne om het verbeterde openbaar vervoer beter bekend te maken bij de doelgroepen, in de eerste plaats de tienduizenden werknemers op en rond de luchthaven.