Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (17/01)

OOSTERHOUT NB, 17 januari 2006

Inbrekers gestoord tijdens inbraak

RAAMSDONKSVEER: Twee inbrekers zijn maandag 16 januari gestoord bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Ottergeerde. Maandagavond 16 januari omstreeks 19.00 uur zagen twee wandelaars twee mannen via een raam een bedrijfpand binnengaan. Toen even daarna ook het alarm in werking trad, was dat reden voor de getuigen om de politie te waarschuwen. Even later gingen de daders er in een grote personenauto (kleur grijs) met gedoofde lichten vandoor. Uit het onderzoek dat de agenten instelden, bleek dat het bewuste raam opengebroken was. Kennelijk was het de daders om de aanwezige computerapparatuur te doen, want die was ontkoppeld. De politie nam een aangifte op en stelde een sporenonderzoek in.

Brand verwoest bovenverdieping van woning

GEERTRUIDENBERG: Een sluimerende brand heeft op dinsdag 17 januari de bovenverdieping van een woning in de Polanenstraat in Geertruidenberg vernield. Omwonenden meldden de brand in de tussenwoning rond 12.45 uur. De bewoners hadden zich op dat moment al in veiligheid gebracht. Er was sprake van een hevige rookontwikkeling. Omdat de rook via de dakpannen van meerdere naastgelegen woningen een uitweg zocht, was de brandweer beducht voor doorslag naar de naburige panden. De bevelvoerder van de brandweer schaalde om die reden op en zette vervolgens ook een hoogwerker in.
Om 13.50 uur klonk het sein brand meester. De schade aan de bewuste woning was aanzienlijk. De gehele bovenverdieping was weggebrand. Hier was overigens een kantoortje ingericht van een bedrijfje. De woningen links en rechts naast de uitgebrande woning liepen ernstige rook- en waterschade op. Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend.

Automobiliste rijdt fietser aan

TERHEIJDEN: Politie en ambulance werden maandag 16 januari om 19.30 uur bij een verkeersongeval op de Bredaseweg geroepen. Ter plaatse was een fietser aangereden door een personenauto. Een 76-jarige inwoonster van Terheijden reed ten tijde van het ongeval in haar auto over de Bredaseweg, gaande in de richting van de Wagenbergse baan. Op dat moment fietste een 18-jarige jongen uit Terheijden over het fietspad en wilde de Bredaseweg oversteken. Toen hun wegen elkaar kruisten, verleende de automobiliste geen voorrang. Er ontstond een aanrijding, waarbij de fietser zijn been brak. De politie onderzocht de toedracht van dit ongeval en maakte proces-verbaal op tegen de veroorzaakster.

15 % te snel langs de radar

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA: De radarauto van de politie registreerde op maandag 16 januari de snelheid van 776 passerende voertuigen. Van 115 autos werd een fotografische opname gemaakt, omdat de bestuurder te snel reed. Dat is circa 15%. Het overzicht ziet er als volgt uit:

Locatie controle: SLEEUWIJK, Rijksstraatweg
Maximum snelheid: 50 km/uur
Tijdstip controle: van 09.35 uur tot 11.35 uur
Aantal passanten: 461
Aantal overtredingen: 50
Hoogste snelheid: 90 km/uur
Bijzonderheid: tussen de overtreders waren 5 brommers met snelheden van 58, 67, 69, 71, 71 km/uur.

Locatie controle: NIEUWENDIJK, Doornseweg
Maximum snelheid: 50 km/uur
Tijdstip controle: van 11.55 uur tot 13.25 uur
Aantal passanten: 132
Aantal overtredingen: 35
Hoogste snelheid: 76 km/uur

Locatie controle: WERKENDAM, Bandijk
Maximum snelheid: 50 km/uur
Tijdstip controle: van 13.50 uur tot 16.30 uur
Aantal passanten: 183
Aantal overtredingen: 30
Hoogste snelheid: 81 km/uur.

Politie houdt twee jeugdige rozenverkopers aan

WOUDRICHEM: De politie van het team Altena kreeg maandag 16 januari diverse meldingen over twee rozenverkopers. Het tweetal had op diverse plaatsen in Woudrichem aangebeld en rozen verkocht of geprobeerd te verkopen. Daarbij zouden ze verteld hebben dat de opbrengst bedoeld was voor de bouw van een rozenkas van een school. Diverse inwoners van Woudrichem vertrouwden het verhaal van het tweetal niet en belden de politie. Die trof het tweetal aan op Het Rond. Ze waren niet meer in het bezit van de bloemen, maar hadden nog wel de emmer bij zich waarin de bloemen hadden gezeten. Het tweetal, Rotterdammers van 24 en 20 jaar oud, ging voor nader onderzoek mee naar het bureau. Daar bekenden ze dat ze zich schuldig hadden gemaakt aan venten zonder vergunning. Ze bleven er echter bij dat ze de rozen niet verkocht hadden onder het mom van een inzamelingsactie. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt. De 24-jarige Rotterdammer had bovendien nog twee openstaande boetes, van in totaal EUR 125,-, die hij nu betaald heeft.

Vrouw aangehouden op verdenking van lokaalvredebreuk

OOSTERHOUT: De politie heeft dinsdag 17 januari een 46-jarige vrouw uit Oosteind aangehouden op verdenking van lokaalvredebreuk. De vrouw weigerde het gemeentehuis te verlaten en wilde in gesprek over een eerder geschil waarover de rechter echter al uitspraak heeft gedaan. Ze wist echter dat ze hiervoor niet meer welkom was bij de gemeente. Gemeentepersoneel had de vrouw gevorderd het gebouw te verlaten, maar hieraan gaf ze geen gehoor. Ook gaf ze geen gehoor aan de vordering van de politie, waarop ze werd aangehouden. De vrouw weigerde na haar aanhouding een verklaring af te leggen. Ook weigerde ze de boete van EUR 85,-, die ze namens Justitie kreeg aangeboden, te betalen. De vrouw gaf aan voor de rechter haar verhaal te willen doen, waarop ze met een dagvaarding is heengezonden.

Diverse inbraken

SPRANG-CAPELLE: Tussen vrijdag 13 januari 13.00 uur en maandag 16 januari 15.00 uur is ingebroken in een woning aan de Rembrandtlaan. Er bleek een rolluik dat bevestigd was voor een raam op de eerste etage van de woning verwijderd te zijn, waarna het achtergelegen raam kon worden geforceerd. Rolluik en raam werden bereikt via een platdak. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen.

WAALWIJK: Maandag 16 januari is in diverse woningen in Waalwijk ingebroken. Het inbrekersgilde sloeg die dag toe in woningen aan het Brahmspark, de Professor Nolenslaan en in de Guido Gezellestraat. In alle gevallen vond de inbraak plaats via de achterzijde van de woning, waar een raam werd geforceerd. Bij de inbraak in de Professor Nolenslaan bestond de buit onder andere uit een fototoestel; in de overige gevallen is nog niet bekend wat er is weggenomen.

MADE: Op dinsdag 17 januari trad om 03.50 uur het alarmsysteem in werking van een sieradenwinkel in de Marktstraat. De politie was in twee minuten ter plaatse, maar op dat moment waren de inbrekers al gevlogen. Door een raam te vernielen konden de inbrekers een graai doen naar de uitgestalde sieraden. Er zijn diverse horloges, ringen, kettingen en armbanden buitgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer