Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken


Nieuwe dopingwaaier mee naar Torino(17-01-2006)

Enkele weken voor de Olympische Winter Spelen is de nieuwste editie van de NeCeDo dopingwaaier verschenen. Tijdens de Olympische Teamoverdracht van 2 januari is deze waaier al in de sporttassen van alle Nederlandse deelnemers gestopt. Dit omdat alle sporters die afreizen naar Torino de dopingregels natuurlijk moeten kennen, zodat ze niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Dat je de dopingregels moet kennen, geldt natuurlijk voor alle topsporters...

Handig
Als sporter wordt je geacht uitstekend op de hoogte te zijn van alles rondom doping. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe weet je welk geneesmiddel mag en welke niet? En wat zijn ook al weer je rechten en plichten bij een dopingcontrole? Het liefst heb je alle informatie bij de hand. Traditiegetrouw komt het NeCeDo elk jaar met een nieuwe dopingwaaier om de topsporters voor te lichten. Alle belangrijke aspecten rondom doping, nieuwe dopingregels én de praktische consequenties zijn in de waaier op een rijtje gezet. Ook de uitleg van de WADA-dopinglijst 2006, het aanvragen van dispensatie, de dopingcontroleprocedure en een lijst van toegestane geneesmiddelen ontbreken niet in het handzame waaierboekje.

Nieuw jasje
Het NeCeDo start met een voorlichtingscampagne die de naam "Sport is te mooi voor doping" heeft meegekregen. De campagne is erop gericht om het kennisniveau van de sporters over doping te optimaliseren en de attitude en het gedrag van sporters ten aanzien van dopinggebruik te beïnvloeden.
Deze nieuwe dopingwaaier maakt deel uit van deze campagne. De waaier is dit jaar daarom in een nieuw jasje gestoken, met drie verschillende afbeeldingen die geheel in lijn zijn met de campagne. Op de andere kant van de waaier staat het nieuwe logo:100% Dope Free. Dit logo zal op vele producten en via verschillende kanalen voortdurend naar buiten gebracht worden. Het logo staat symbool voor de antidoping gedachte. Voor meer informatie over de campagne klik hier.

Verspreiding dopingwaaier
Deze week ontvangen alle A- en B-topsporters deze nieuwste editie van de waaier. Ook de Nederlandse sportbonden zullen binnenkort een groot aantal waaiers ontvangen, die ze onder de selecties zullen verspreiden.
Natuurlijk kun jij de waaier ook in je bezit krijgen. De waaier kan besteld worden door overmaking van EUR2,50 (tegemoetkoming in de verzendkosten) op bankrekeningnummer 53.66.41.692 t.n.v. NeCeDo, Capelle a/d IJssel, en onder vermelding van bestelnummer 100. Na storting van het totale bedrag wordt de dopingwaaier 2006 naar je opgestuurd.