Politie Midden- en West Brabant

Politie onderzoekt overval op tankstation

TILBURG, 17 januari 2006

De politie is op zoek naar twee mannen die dinsdagavond geprobeerd hebben de shopmedewerker van het Total tankstation aan de Wernhoutseweg in Wernhout te overvallen. De twee zijn zonder buit gevlucht. De shopmedewerker, een 39-jarige man uit Achtmaal, raakte gewond aan zijn hoofd en is daarvoor in het ziekenhuis in Breda behandeld.

Kort na 17.30 uur kwamen twee mannen met bivakmutsen op de shop van het tankstation binnen en riepen naar het enige aanwezige personeelslid dat het om een overval ging. Ze eisten van de hem dat hij de kluis zou openmaken. Toen hij de overvallers liet weten dat hij dat niet kon, ontstond er een schermutseling. Daarbij werd het personeelslid verschillende keren grof met een hard voorwerp op het hoofd geslagen en liep daarbij ook een bloedende hoofdwond op. Een van de overvallers probeerde daarna met geweld de kassa open te breken en toen dat niet lukte namen de twee de benen en verdwenen zonder buit richting Oude Baan. Ze zijn tot op heden spoorloos.

De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld en is meteen met een buurtonderzoek begonnen. De technische recherche heeft onderzoek naar sporen gedaan en agenten hebben eerste verklaringen opgenomen van het slachtoffer en een aangifte opgenomen van de eigenaar. Het onderzoek wordt voortgezet.

Auteur: Jan Clarijs