3 e persbericht van dinsdag 17 januari 2006

Eindhoven, 17-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt twee kledingdieven aan

De politie hield dinsdagmiddag om 13.10 uur in de Rechtestraat twee mannen aan van 36 en 37 jaar. De twee, zonder vaste woon- en verblijfplaats, probeerden kleding te stelen uit een zaak aan de Rechtestraat. Ze werden echter betrapt door politieagenten die in burger surveilleerden. De mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding

Een 34-jarige Eindhovenaar werd dinsdagmiddag om 14.30 uur op de Hendrik de Keyzerlaan door de politie aangehouden. De man reed op een bromfiets die niet voldeed aan de wettelijke gestelde eisen, droeg geen helm en bezat ook geen bromfietscertificaat. Vervolgens probeerde hij een valse naam op te geven. Maar een agent die ietwat later op de locatie arriveerde, herkende de verdachte. De man moest nog een vrijheidstraf van vijf maanden uitzitten. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Hardrijder zonder rijbewijs aangehouden

Een 34-jarige autobestuurder uit Antwerpen werd dinsdagmiddag om 17.30 uur op de Leenderweg aangehouden voor veel te hard rijden. Zijn gecorrigeerde snelheid bedroeg 137 km/u, terwijl hier een maximumsnelheid geldt van 70 km/u. Omdat de man meer dan 50 km/u harder reed dan de maximum toegestane snelheid, moest hij zijn rijbewijs inleveren. Echter, het rijbewijs was al op 17 oktober 2005 voor te hard rijden ingenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eerder op de middag, om 15.43 uur werd tijdens dezelfde snelheidscontrole op de Leenderweg het rijbewijs ingevorderd van een automobilist uit Waalre. Hij reed 57 km/u harder dan de maximumtoegestane snelheid.

In totaal reden 45 voertuigen te hard. De snelheidcontrole startte om 13.00 uur en eindigde om 17.00 uur.

Eindhoven: Gordelcontrole

Tijdens een gordelcontrole op de Fellenoord kregen dinsdagmiddag negen mensen een verbaal omdat ze geen gordel droegen. Wie een autogordel draagt, heeft bij een botsing maar liefst veertig procent minder kans om ernstig letsel op te lopen.

Aarle-Rixtel: Bestuurster gewond bij botsing met boom

Een 51-jarige bestuurster uit De Rips raakte dinsdagmiddag omstreeks 15.30 uur gewond. Komende uit Aarle-Rixtel reed ze richting Lieshout. Ter hoogte van de zijweg, Hooge Strijp geheten, verloor ze de macht over het stuur. Hierdoor kwam ze terecht op de verkeerde weghelft en botste uiteindelijk tegen een boom. Door de botsing raakte ze bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. De vrouw is met mogelijk nekletsel overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis in Helmond.

Son: Aanhanger gestolen

Dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur is er een aanhanger gestolen op de Ekkersrijt 1000. De groene, éénassige aanhangwagen met kenteken 43-NR-BT was gekoppeld aan een personenauto en op slot gezet met behulp van een slot. Door het slot open te knippen kon de aanhanger worden weggenomen.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Dinsdagmiddag tussen 15.15 en 17.00 uur is er op de Pastorielaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 631 passerende voertuigen reden er 21 harder dan de toegestane maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/u.

Informatie:
Rick Ebli, tel. 040 2332650

Piket:
Rick Ebli is na 22.00 uur bij calamiteiten bereikbaar op 06 - 27 04 13 33.