Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Bericht uit het college

datum:
17 januari 2006
nummer:
03
|                                                                              |
Op vrijdag 13 en dinsdag 17 januari 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Jaarplan 2006 District Oost politie Rotterdam-Rijmond Het college heeft kennisgenomen van het jaarplan 2006 van het district Oost van de politie Rotterdam-Rijnmond. In het plan staat hoe de politie invulling gaat geven aan de regionale en lokale prioriteiten.

Begroting 2006 IJsselcollege
Het college stelt de raad voor de begroting goed te keuren.

Concessieverlening openbaar vervoer 2007
Het college heeft kennisgenomen van het Programma van Eisen van de Stadsregio Rotterdam voor de concessieverlening voor het openbaar vervoer per 2007. De Stadsregio is bevoegd concessies te verlenen die vervoersbedrijven het recht geven om openbaar vervoer aan te bieden in een gebied. Het college laat de Stadsregio weten dat het zich het recht voorbehoudt om bij de onderhandelingen over de concessieverlening een verdere uitbreiding van het openbaar vervoer in Capelle te bepleiten. Het college wil daarnaast in het Programma van Eisen expliciet de richtlijnen opnemen voor de reistijden naar subregionale en lokale knooppunten.

Regionalisering Veiligheidsindex
Het college stemt in met het uitvoeren van de regionale Veiligheidsindex in 2006. De gemeentelijke kosten voor 2006, E 25.000,-, worden gedekt uit het budget Integraal Veiligheidsbeleid. Een regionale Veiligheidsindex geeft een uniek beeld van de veiligheidssituatie door een combinatie van objectieve en subjectieve bronnen en contextgegevens. Voor de politie is invoering van de Veiligheidsindex belangrijk. Hoe scherper de veiligheidssituatie op de kaart staat, hoe adequater de politie kan optreden.

Plan van aanpak bestemmingsplan Schenkel-Noord
Het college heeft het Plan van aanpak bestemmingsplan Schenkel-Noord 2006 vastgesteld. Hierin worden het proces en de betrokken partijen op hoofdlijnen besproken. Ook staan onder andere de grenzen van het gebied en de ruimtelijke uitgangspunten weergegeven.

Deelname aan Europees project SWAYING R.A.T.I.O.
Burgemeester en wethouders hebben besloten te participeren in de subsidieaanvraag voor het Europese werkgelegenheidsproject SWAYING R.A.T.I.O. De provinciale clusters Rome, Barcelona en Zuid-Holland werken in dit project aan het vergroten van de arbeidskansen van ( niet )actieve ouderen. Zo gaan bijvoorbeeld Heymans en de ROTEB samenwerken om oudere medewerkers van Heijmans, die om lichamelijke redenen dreigen uit te vallen, in te zetten als begeleider van 'Work first'-projecten. Bovendien sluit dit project naadloos aan bij het Capelse arbeidsmarktbeleid en initiatieven die in dat kader genomen worden. Zo zal er expliciet aandacht worden besteed aan de verbetering van de relatie met werkgevers. Ook biedt het project aanknopingspunten om bij te dragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, zoals dat nu de aandacht heeft in de 'Lokale SER Capelle' (de denktank van alle partners op de lokale arbeidsmarkt). Voor 2007 en 2008 wordt door de gemeente Capelle aan den IJssel per jaar E 17.500 ,- beschikbaar gesteld voor dit project. Inclusief cofinanciering van de andere partners bedraagt het totale budget voor het Nederlandse cluster E 744.000 ,-.

Wijziging Arbo-wet
Het college heeft besloten de huidige vorm van ondersteuning door een gecertificeerde Arbo-dienst te continueren. Het college zal twee medewerkers van de gemeente benoemen als preventiemedewerker en plaatsvervangend preventiemedewerker. Dit besluit wordt ter instemming voorgelegd aan de Ondernemingsraad. De algemeen directeur wordt gemandateerd om in het vervolg de preventiemedewerker en de plaatsvervanger te benoemen.

Ondertekening machtiging aan Rotterdam voor verkoop aandelen AVR Het college heeft de besloten het machtigingsformulier en -besluit voor de verkoop van de aandelen AVR te ondertekenen.

Afspraken Dierenbescherming Rijnmond
Het college heeft besloten de opdracht voor het in bewaar nemen van zwerfdieren en het vervoer van kadavers te gunnen aan de Vereniging Dierenbescherming, afdeling Rijnmond. Er zijn hierover al afspraken gemaakt die vooruitlopen op de opdrachtovereenkomst. Deze overeenkomst wordt binnenkort voorgelegd aan het college.

Benoeming stembureauleden
Het college heeft de leden voor de stembureaus voor de Gemeenteraadsverkiezingen benoemd.

Rapportage projectsubsidies per 31 december 2005
Het college heeft kennisgenomen van de rapportage van verleende projectsubsidies per 31 december 2005.

Beantwoording klachtenbrief Rivium
Het college heeft een brief ontvangen van een bedrijf uit het Rivium over de verkeerssituatie op dit bedrijventerrein. Het college heeft de antwoordbrief vastgesteld. Hierin wordt onder andere voorgesteld de verkeerssituatie met een verkeerskundige te bekijken en zonodig aan te passen.

Aankoop grond Bermweg
Het college heeft besloten een stuk grond van ongeveer 533 m² achter winkelcentrum De Luifel aan te kopen van Com.Wonen. De aankoopprijs bedraagt E 1,-. De gemeente heeft dit stuk grond eerder heringericht. De nieuwe eigendomssituatie sluit nu aan op de inrichting.

Brief aan gemeenteraad over mogelijke sluiting postkantoor Schollevaar Het college heeft de antwoordbrief vastgesteld die gestuurd wordt aan de Vereniging Belangengemeenschap Capelle Schollevaar. De brief gaat over de mogelijke sluiting van het postkantoor in Schollevaar. Het college antwoordt dat waarschijnlijk alleen de exploitatie zal veranderen, waarbij het huidige dienstenpakket vrijwel volledig ongewijzigd blijft. Mocht de dienstverlening toch verslechteren, dan zal het college alsnog overleg plegen met Postkantoren BV.

Onderbrengen van Communicatie bij BMO
Het college stemt in principe in met het opheffen van de afdeling Communicatie en het onderbrengen van deze afdeling bij de afdeling Bestuurs- en managementondersteuning. Het college stemt ook in met het hiervoor opgestelde plan van aanpak. Deze principebesluiten worden ter advisering voorgelegd aan de Ondernemingsraad. Daarna neemt het college een definitief besluit.


---


Gemeente Capelle a/d IJssel