Gemeente Leeuwarden

Weddenschap: creatieve kookcursus in MTV-wijk

Bron: Gemeente Leeuwarden (13-01-2006)

In het kader van de afvalweddenschap tussen de Muziek-, Transvaal- en Vogelwijk (MTV-wijk) en de gemeente, start op 17 januari 2006 de eerste kookcursus voor wijkbewoners. De MTV-wijk heeft met gemeente Leeuwarden gewed dat zij in een jaar tijd 12,5% minder restafval kunnen produceren. Als dit lukt krijgt de wijk EUR 12500,-, waarvoor het wijkpanel een goede duurzame besteding zoekt.

In totaal worden er vijf kookcursussen georganiseerd. Hierbij ligt de nadruk op het verwerken van restjes in een maaltijd, waardoor er minder etenswaren weggegooid hoeven te worden. Nederlandse gezinnen gooien per jaar gemiddeld ongeveer 110-165 kilo per persoon per jaar weg. Als dat bij het huishoudelijk afval terechtkomt, neemt de hoeveelheid afval en ook de kosten hiervan toe.

De kookcursussen worden gegeven door Rita Tekkelenburg, professionele traiteur. De eerste kookcursus vindt plaats in de Gouden Bal, Diaconessenpark 35 te Leeuwarden (recreatiezaal.) De cursus begint om 17.00 uur. Wethouder Hetty Hafkamp van Milieu is bij de start van deze kookcursus aanwezig.