Ingezonden persbericht

Picketline: 'A-status voor Mehdi!'

Dinsdag 17-1 as. Plein Den Haag, hoek Korte Vijverberg. 12:00 - 16:00 uur.

Met deze picketline willen we alle tweede kamerleden oproepen om het vragenuurtje tijdens de zitting van 17 januari te benutten om een oplossing te vinden voor de situatie van Mehdi Hooshyar. Hij is in hongerstaking sinds 26 november 2005 uit protest tegen de onterechte afwijzing van zijn eerdere asielverzoek. Mehdi maakt namelijk een grote kans om vermoord te worden vanwege zijn vroegere activiteiten in de studentenbeweging en vanwege zijn christelijke geloof als hij wordt teruggestuurd naar Iran.

Inmiddels heeft hij een nieuw asielverzoek ingediend. Het is van het grootste belang dat deze nieuwe asielaanvraag zorgvuldig behandeld wordt. Daarom willen we laten zien dat we Mehdi's eisen steunen.

A-status voor Mehdi.

Het Platform 'Red Mehdi'
www.redmehdi.com
redmehdivandoodstraf@hotmail.com
06 51912840


-------------------------
Medhi Hooshyar, gevlucht voor vervolging uit Iran, asiel geweigerd in Nederland - In hongerstaking sinds 26 november 2005 - Gearresteerd voor het ministerie van justitie 9 januari 2006 - Nu opgesloten in uitzetbajes Zestienhoven - VRIJHEID EN VERBLIJF VOOR MEHDI HOOSHYAR! - Want in Iran wacht hem de doodstraf!


------------------------