Presentatie wereldwijd onderzoek 'steden van de toekomst'

Pwc

http://www.pwc.com/nl

Uitnodiging

PricewaterhouseCoopers heeft in 44 grote steden, waaronder Amsterdam en Den Haag, over de hele wereld onderzocht welke trends en uitdagingen burgemeesters en gemeentesecretarissen zien. De bevindingen hiervan staan in het boek 'Cities of the Future'. In het boek wordt beschreven welke opgaven er zijn maar ook welke 'kapitalen' in samenhang gezet kunnen worden om de toegevoegde waarde te kunnen realiseren en optimaal kunnen worden ingezet in de concurrentiestrijd. Het gaat om: sociaal, intellectueel, democratisch, technisch, milieu, cultureel en financieel kapitaal. In Nederland doen de grote Nederlands steden ook mee aan deze concurrentie. Echter, het is verspilde energie deze concurrentie te richten op Nederlandse steden onderling; de maatschappelijke problemen vragen nu dringend om het vormen van slimme coalities.

Het eerste exemplaar van dit boek zal op woensdag 18 januari aanstaande worden overhandigd aan de burgemeester van Amsterdam, de heer Cohen.

Het eerste exemplaar zal overhandigd worden door de heer Peter Teunissen, die namens PricewaterhouseCoopers in Nederland aan dit boek heeft meegewerkt. Daarnaast zal ook oud-minister Thom de Graaf, die sinds kort bij PricewaterhouseCoopers werkzaam is, zijn reactie geven op de belangrijkste uitkomsten van dit wereldwijde PwC-onderzoek

Zowel de heer Teunissen als de heer De Graaf zijn beschikbaar voor het beantwoorden van vragen en het geven van een toelichting.

Graag nodigen wij u uit bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

De ontvangst (met lunch) is vanaf 12.30 uur. Het officiële gedeelte van de bijeenkomst begint om 13.30 uur en duurt tot uiterlijk 14.30 uur. De bijeenkomst vindt plaats in de Mijksenerzaal van het Amsterdamse Stadhuis. Parkeren is mogelijk in de parkeergarage van de Stopera.

Mocht u bij deze bijeenkomst aanwezig zijn, zou u dit dan uiterlijk dinsdag 17 januari willen doorgeven aan de woordvoerder van PricewaterhouseCoopers, Meint Waterlander (telefoonnummer 020 568 59 52 of email meint.waterlander@nl.pwc.com).

Wij hopen u op woensdag 18 januari welkom te mogen heten.

Met vriendelijke groet.