Gemeente Den Haag

De Cor Emousschool, voor kinderen met gehoorproblemen, taal- en spraakstoornissen, bestaat dit jaar negentig jaar. Reden voor de school om alle scholen in de regio een cadeautje te geven: in de vorm van gratis workshops over het omgaan met kinderen met gehoor-, taal- en spraakhandicaps. De workshops worden gehouden op woensdag 18 januari in de Cor Emousschool. Wethouder Onderwijs Pierre Heijnen zal ook een workshop bijwonen. Voorafgaand daaraan onthult hij het nieuwe logo van de school.

De Cor Emousschool heeft negentig jaar ervaring in het begeleiden van kinderen met deze specifieke handicaps. Kennis die ze graag willen overbrengen op leraren op reguliere scholen. Alle scholen in de regio hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor de workshopmiddag. Gekozen kan worden voor workshops als 'schrijfdansen', Nederlands met gebaren en logopedie. Ook is er aandacht voor de manier van doorverwijzing naar de Cor Emousschool, een school voor zeer speciaal onderwijs.

Regiofunctie
De Cor Emousschool heeft een regiofunctie. Kinderen van het Westland tot aan de Bollenstreek komen iedere dag met speciaal vervoer naar de school. Op de Cor Emousschool leren de kinderen in kleine, vaste groepen met een eigen, vaste leerkracht. Er wordt veel gewerkt met hoor- en luistervaardigheidstrainingen. Samen met de groepsleerkracht biedt de school logopedie aan, gericht op de specifieke behoeften van het kind. De leerkrachten worden ondersteund door een uitgebreide ortotheek (een bibliotheek met niet alleen boeken, maar ook andere materialen), waarin aangepaste materialen, methodes en werkwijzes te vinden zijn. De ambulante dienst verzorgt regelmatige evaluaties van de kinderen.

Nieuw logo
De Cor Emousschool heeft het negentigjarig bestaan aangegrepen om een nieuw logo en nieuwe huisstijl te ontwikkelen. Op 18 januari beleeft dit logo zijn primeur. Wethouder Heijnen onthult dan een nieuw naambord van de school.