Gemeente Brielle


Actueel - Persberichten

Spelen met (Droppie)water op internet

Droppie Water gaat namens Hollandse Delta en negen andere Nederlandse waterschappen online.

Veel kinderen in Nederland kennen Droppie al jaren als vertegenwoordiger van de waterschappen. Tot nu toe had deze Belangrijke Nederlander nog geen eigen website. Vanaf 18 januari komt daar verandering in!

Waterschappen kennen als geen ander de kansen en de bedreigingen van water. Toen, nu en straks: Water en Nederland waren, zijn en blijven nauw met elkaar verbonden. Een reden voor veel waterschappen, waaronder waterschap Hollandse Delta, om ruim aandacht aan watereducatie te geven. Droppie is daarbij een enorme hulp. Droppie laat basisschoolkinderen met lespakketten en stripboekjes spelenderwijs kennismaken met alle facetten van water. Zo leert Droppie kinderen hoe je water zuivert in een rioolwaterzuivering en dat dijken en duinen nodig zijn om Nederland droog' te houden. Maar ook dat het heerlijk spelen is in en met gezond en schoon water. De website vult op speelse en leerzame wijze de watereducatie van Droppie aan, zowel thuis als op school.

www.droppiewater.nl is een site voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar. Kinderen kunnen kiezen voor hun eigen niveau: groep 1, 2 en 3 groep 4,5 en 6 en groep 7 en 8. De moeilijkheidsgraad en de informatiedichtheid is aangepast aan het niveau van de groep waar het kind voor kiest. De jongste kinderen worden door Droppie al pratend door de website geleid. Bij de oudste kinderen is Droppie nog slechts een icoontje. Verder is er voor ieder niveau informatie over allerlei waterzaken. Kinderen kunnen al klikkend' de informatie ontsluiten.

Voor kleuters zijn er liedjes en kleurplaten. De oudere jongens en meisjes kunnen een spannende quiz spelen. Naast algemene informatie over de

waterschappen en water kan iedere bezoeker bekijken wat er bij hem in de buurt speelt op watergebied.