Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Plotselinge gladheid verrast verkeer

Publicatiedatum: 18-1-2006 9:15:58

Arnhem - Plotselinge gladheid heeft het verkeer op de wegen in Gelderland-Midden woensdagochtend verrast. Bij de politiemeldkamer kwamen vanochtend diverse meldingen binnen van verkeersongevallen en slippartijen als gevolg van de gladheid. Vooral op klinkerwegen is het oppassen geblazen, aldus de politie. Tot dusver zijn de meeste ongevallen alleen met blikschade. In Bennekom raakte vanochtend echter een fietser gewond nadat hij was uitgegleden. De man kwam op de Prinsenlaan met zijn hoofd op een stoeprand terecht en moest naar het ziekenhuis. De gladheid doet zich op dit moment in de hele regio voor. Zo worden er ongevallen gemeld in Arnhem, Elst en Zevenaar, maar ook in de omgeving van Ede. Inmiddels zijn er op diverse plaatsen strooiploegen aan het rijden. Volgens de verwachting zullen de temperaturen vanaf half elf gaan stijgen waardoor de gladheid geleidelijk aan zal oplossen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

West-Veluwe Vallei

---

Snelheidscontroles West-Veluwe Vallei: 220 te hard
Publicatiedatum: 18-1-2006 9:27:12

Ede - Bij snelheidscontroles op verschillende wegen in het politiedistrict West-Veluwe Vallei zijn dinsdag 220 hardrijders geflitst. Op de Rijksweg N224 in Ede bleken tussen half acht en kwart voor twee 36 van de ruim 4500 passanten te hard gereden te hebben. In Nijkerkerveen werden bij een snelheidscontrole op de Nieuwe Kerkstraat 4 hardrijders onderschept. Het verkeershandhavingsteam controleerde daar tussen acht en half elf 's ochtends 100 passanten op snelheid. Bij een snelheidscontrole in Lunteren werden tussen elf en half twee 29 bestuurders geflitst die te hard hadden gereden. Dat gebeurde op de Barneveldseweg. Van ruim 800 passanten was de snelheid gemeten. Tussen half elf en half twee controleerde het VHT op de Amersfoortseweg in Nijkerk. Daarbij bleek dat 151 van de ruim 1800 passanten harder reed dan de daar geldende maximumsnelheid.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Tips na uitzending Opsporing Verzocht

Publicatiedatum: 18-1-2006 9:16:10

Ede/Veenendaal - De oproep van de politie in het TV programma Opsporing Verzocht heeft maandagavond drie tips opgeleverd. Vooralsnog levert dat voor de recherche dus in ieder geval nieuwe mogelijkheden op om de berovingen bij de pinautomaten in Ede en Veenendaal op te lossen. De inhoud van de tips moet nog worden uitgewerkt. Op dit moment is nog onduidelijk hoe waardevol de informatie voor het verdere onderzoek is.

Mogelijk zal de komende tijd het aantal tips nog iets oplopen. Tips die bij Misdaad Anoniem (0800 - 7000) zijn gemeld, komen altijd enige dagen later bij de politie binnen. En vandaag, woensdag 18 januari wordt de uitzending van Opsporing Verzocht vanaf 15.15 uur herhaald op Nederland 1. Ook dat kan nieuwe tips opleveren. Overigens zijn de foto's en de tekst van het onderwerp te zien en te lezen op de website www.opsporingverzocht.nl. Heeft u informatie over een of wellicht beide berovingen, dan kunt u ook rechtstreeks met de politie in Ede bellen op nummer 0900 - 8844.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 688 221