Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit

Mark de Jong benoemd in college OPTA

Datum publicatie website : 18-01-2006
Officiële publicatiedatum : 18-01-2006
Beslisdatum : 18-01-2006
Verzenddatum : 18-01-2006
Soort : Persbericht

Den Haag, 18 januari 2006. Het college van OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, is verheugd over de benoeming van dr. Mark W. de Jong als nieuw lid van het college. Voorzitter Chris Fonteijn reageert: We zijn zeer gelukkig met de benoeming van Mark de Jong. Hij verenigt ervaring in het bedrijfsleven met een wetenschappelijke achtergrond. Dat is een perfecte combinatie voor ons werk .

Mark de Jong is gepromoveerd in de economie. Hij is algemeen directeur van het Telematica Instituut in Enschede. De Jong was tussen 1993 en 2005 werkzaam bij KPN, laatstelijk als executive vice-president Corporate Development bij KPN Mobile. Daarvoor gaf hij leiding aan de afdeling corporate strategy & regulatory affairs, na zijn start als manager strategie bij de afdeling Netwerk Services. Van 1990 tot 2005 was hij bijzonder hoogleraar Economie van de Dienstensector aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij zijn carrière in 1981 begon als promovendus. Vervolgens werkte hij bij de OESO in Parijs en daarna bij TNO in Delft.

Minister van Economische Zaken Brinkhorst heeft Mark de Jong per 1 februari aanstaande benoemd als lid van het college van OPTA, voor een periode van vier jaar. Hij volgt jhr.mr. H.A. van Karnebeek op. De Jong gaat zijn collegelidmaatschap vervullen op non-executive (parttime) basis.

Later dit jaar treedt ook het derde lid van het eerste college van OPTA af, mevrouw mr. L.Y. Gonçalves-Ho Kang You. Op dat moment is het gehele eerste college van OPTA vervangen, na ruim acht jaar in functie te zijn geweest.