Gemeente Weert

18 januari 2006

ONDERZOEK NAAR BEHOEFTE AAN BOUWKAVELS IN WEERT

De gemeente Weert start een onderzoek naar de behoefte aan bouwkavels. Inwoners van de gemeente Weert die binnen vijf jaar in eigen beheer een woning willen bouwen op een bouwkavel worden uitgenodigd hun wensen kenbaar te maken. Met de resultaten van dit onderzoek wordt rekening gehouden bij de ontwikkeling van nieuwe woongebieden.

De gemeente Weert voert dit onderzoek uit om inzicht krijgen in het aantal huishoudens dat zelf een woning wil bouwen op een bouwkavel. Deelnemers aan het onderzoek kunnen hun voorkeur voor de kavelgrootte kenbaar maken. Verder kunnen ze aangeven in welke wijk of welk kerkdorp ze de kavel zouden willen bebouwen.

Twee onder een kap
Daarnaast wil de gemeente graag inzicht krijgen in de behoefte aan zelfbouwkavels voor twee onder een kapwoningen. Bouwkavels voor dit woningtype zijn over het algemeen kleiner dan bouwkavels voor vrijstaande woningen. De gemeente verwacht hiermee tegemoet te komen aan de woonwensen van huishoudens voor wie een vrijstaande woning te hoog gegrepen is. Bovendien bestaat hierbij de mogelijkheid voor twee huishoudens die banden hebben met elkaar om samen een tweekapper te bouwen.

Deelname aan onderzoek
U kunt deelnemen aan dit onderzoek door het formulier 'Onderzoek behoefte bouwkavels' in te vullen. Dit formulier is verkrijgbaar bij het Infocentrum in de hal van het stadhuis en te downloaden via de website van de gemeente Weert www.weert.nl > Actueel. Let wel: door deelname aan dit onderzoek meldt men zich nog niet aan voor een bouwkavel. Het onderzoek is uitsluitend bedoeld om de behoefte aan bouwkavels te peilen. Voor de inschrijving voor een bouwkavel zal een afzonderlijke inschrijfprocedure volgen, als de uitgifte van kavels aan de orde is.

2006.013 FS


---- --