Woensdag 18 januari te zien bij Team West

Leiderdorp/Den Haag, 18-01-2006 o In het regionale opsporingsprogramma Team West van RTV West, woensdag 18 januari 2006, onder andere aandacht voor een inbraak aan de Bernardstraat in Leiden waarbij vuurwapens werden gestolen en een geweldadige straatroof op de Sirtemastraat in Den Haag.

Vuurwapens gestolen bij inbraak in Leiden In de periode zaterdag 7 januari 14:30 uur en zondag 8 januari 01:30 uur is er ingebroken in een portiekwoning aan de Bernardstraat in Leiden. Bij die inbraak is een kluis met daarin vijf geweren en vier pistolen gestolen. De eigenaar is lid van een schietvereniging en hij mocht de wapens in huis hebben.

Een getuige heeft op de avond van de inbraak een voor hem onbekende man gezien in het portiek dat bij de woning hoort. Deze man reed later met twee andere mannen weg in een zilverkleurige auto. Het gaat mogelijk om een Volkswagen Golf. Het kan zijn dat deze man meer kan vertellen over de inbraak.

Het signalement van de man is: * Vermoedelijk Noord-Afrikaans * 25-30 jaar * 1.70 meter * Bol gezicht * Bruine ogen * Breed en krachtig postuur * Zeer kort haar dat rondom was geschoren

De politie wil graag spreken met de man die op de avond in het portiek was. Mogelijk zijn de vuurwapens aan iemand te koop aangeboden. Dan wil de politie graag met u in contact komen. Ook andere getuigen die meer kunnen vertellen over de inbraak of over de onbekende man in het portiek wordt gevraagd te bellen met de recherche in Leiden, via 0900-8844.

Gewelddadige straatroof in Den Haag Op dinsdag 10 januari rond 17:20 uur heeft een nog onbekende man geprobeerd een vrouw te beroven op de Sirtemastraat in Den Haag. Omdat het slachtoffer haar tas niet los wilde laten, begon de dader haar te trappen. Pas toen er een getuige aan kwam fietsen, hield de man op en ging hij ervandoor.

Signalement dader: * Lichtgetinte man * 14 -16 jaar * 1.60 - 1.65 meter * Golvend zwart haar * Smal gezicht * Donkerbruine ogen * Dikke wenkbrauwen * Zwarte/donkerblauwe spijkerbroek * Zware, donkerkleurige gympen met dikke zool * Zwart bomberjack met capuchon met rand van geel/beige bont

De politie is op zoek naar een getuige die naar aanleiding van de straatroof belde. Door een technische storing werd de verbinding verbroken. De recherche vraagt deze getuige dringend om nog een keer te bellen. Ook andere getuigen die meer kunnen vertellen over deze gewelddadige straatroof wordt verzocht te bellen met de recherche van bureau Jan Hendrikstraat, via 0900-8844

Slachtoffers straatrover gezocht Op zondagavond 8 januari heeft de politie in het centrum van Den Haag een 36-jarige man aangehouden die eerder die avond een zonnecentrum in Rijswijk had overvallen. Op het politiebureau bekende de man behalve de overval ook een groot aantal straatroven in Rijswijk, Zoetermeer, Voorburg en Den Haag. De man verplaatste zich steeds op dezelfde scooter. Hij bedreigde zijn slachtoffers telkens met een mes.

De politie vermoedt dat hij nog meer straatroven heeft gepleegd en zoekt mensen die denken ook het slachtoffer te zijn van de man en die zich nog niet eerder bij de politie hebben gemeld.

Signalement dader: * Getinte man * 36 jaar * 1.70 meter * Tenger postuur * Mager gezicht. * Soms met muts/pet of helm.

In de uitzending van 18 januari wordt kleding en de scooter van de man getoond.

Bent u ook slachtoffer geworden van deze man en heeft u nog niet met de politie gesproken, belt u dan met de recherche van bureau Rijswijk via 0900-8844.

Team West is iedere woensdag te zien op RTV West om 17.29, 19.30, 21.30 en 23.30 uur. Donderdag om 00.30, 09.30, 11.30 en 13.30 uur.

Het regionale tv-programma Team West is iedere woensdag te zien op RTV West om 17.29, 19.30, 21.30 en 23.30 uur. De uitzending wordt iedere donderdag tot 15.00 uur herhaald.

Het programma duurt ongeveer acht minuten en bestaat uit opsporingsberichten en achtergrond items. Team West is een samenwerking tussen Politie Haaglanden, Politie Hollands Midden, het Openbaar Ministerie Den Haag en TV West. De zaken die u te zien krijgt, spelen zich af in de politieregios Hollands Midden en Haaglanden.