Milieukeur

Nordic Swan voor non-food

Papier, wasmiddelen, batterijen, kantoorapparatuur en matrassen; het zijn een aantal van de producten waarop u het Scandinavische milieukeurmerk Nordic Swan tegenkomt - ook in Nederland.

Wereldwijd zijn er zeker 600 bedrijven die producten, gecertificeerd met Nordic Swan, verkopen. Het milieukeurmerk Nordic Swan is het officiële milieukeurmerk in Scandinavië. Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland en IJsland certificeren en ontwikkelen criteria voor Nordic Swan.

In Nederland wordt er nog weinig promotie gemaakt voor dit keurmerk. Maar er zijn steeds meer Scandinavische bedrijven die hun producten met het Nordic Swan label op de Nederlandse markt brengen. Ook zijn er Nederlandse bedrijven die Nordic Swan voeren op de producten die ze exporteren naar Scandinavische landen.

Milieukeur en Nordic Swan maken vaak gebruik van elkaars criteria. Net als bij Milieukeur en Europees Ecolabel hebben de criteria van Nordic Swan betrekking op de hele levenscyclus van een product of dienst: van grondstoffen, energieverbruik tot schadelijke stoffen en afval. Ook de Nordic Swan criteria helpen bedrijven verantwoorde keuzes te maken over duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Samenwerking SMK en Nordic Swan

Omdat de criteria van Milieukeur en Europees Ecolabel zo vergelijkbaar zijn met die van Nordic Swan, én omdat de labels op dezelfde markten voorkomen, hebben Nordic Swan en SMK besloten nauwer met elkaar samen te werken.

Bedrijven die belangstelling hebben om het Nordic Swan milieukeurmerk te verwerven voor hun product of die promotie willen maken voor hun Nordic Swan product kunnen contact opnemen met SMK.

Meer informatie over Nordic Swan

Wilt u meer weten over de criteria, doelstellingen, activiteiten en organisatie van Nordic Swan, klik dan hier.

Heeft u een vraag, stuur dan een e-mail naar Maaike Fleur of Natasha Postma.