Gemeente Bolsward


woensdag 18 januari 2006

Mededelingen 18 januari 2006

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken burgemeester en wethouders bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen:
1. het oprichten van een KGA-depot op het perceel Exmorraweg 7;
2. het intern wijzigen van de woning op het perceel P.A. Bruinsmastraat 1.

Deze publicatie is alleen bedoeld ter informatie over welke aanvragen bij de gemeente zijn ingekomen. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend, omdat een besluit nog ontbreekt. Wel kunt u over deze aanvragen schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij burgemeester en wethouders.

Welstandsbeoordeling
De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar. Voor de aanvrager van een bouwvergunning bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting te geven. Iedere woensdagmiddag in de even weken is er in het stadhuis een rayonarchitect van de welstandcommissie "Hûs en Hiem" aanwezig. De zitting begint om 13.30 uur. De agenda voor deze zitting is dinsdags daarvoor te bekijken op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1 of via de website www.bolsward.nl. Voor informatie en/of vragen over de agenda kunt u contact opnemen met de gemeente Bolsward onder telefoonnummer 0515-578713.

Verleende bouwvergunningen eventueel in combinatie met vrijstelling van het bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunningen zijn verleend:
1. d.d. 11 januari 2006, voor het veranderen/vergroten van een dakkapel op het perceel Turfkade 40;

2. d.d. 12 januari 2006, voor het plaatsen van een berging op het perceel Friezenburg 139.

Verleende monumentenvergunning
Wij maken bekend dat op grond van artikel 11 van de Monumentenwet 1988 gemeente Bolsward de volgende monumentenvergunning is verleend:
1. d.d. 12 januari 2006, voor het herstellen van het bordes van het stadhuis aan de Jongemastraat 2.

Verleende vergunningen APV/Bijzondere wetgeving Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. d.d. 5 januari 2006, DS Producties, voor het plaatsen van 15 driehoeksborden in de periode van 9 tot en met 23 januari 2006, t.b.v. reclamecampagne Noord-Casino;

2. d.d. 11 januari 2006, Friese Vis B.V., voor het venten met vis en aanverwante producten in het jaar 2006;

3. d.d. 11 januari 2006, Bizon Mediagroep, voor het plaatsen van 10 driehoeksborden in de periode van 20 maart tot en met 3 april 2006 t.b.v. de occasionshow in het FEC te Leeuwarden;
4. d.d. 11 januari 2006, Bizon Mediagroep, voor het plaatsen van 7 driehoeksborden in de periode van 27 februari tot en met 13 maart 2006 t.b.v. de campagne Kies bewust voor je Naaste van Kerken in Actie;
5. d.d. 18 januari 2006, Euroboek b.v., voor het werven van leden voor de Nederlandse Boekenclub op woensdag 1 maart 2006 in het centrum van Bolsward. Op de Appelmarkt en Nieuwmarkt mogen geen leden worden geworven, omdat in deze straten een boekhandel gevestigd is;
6. 18 januari 2006, Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost, voor het houden van een kledinginzameling in week 7, van 13 tot en met 18 februari 2006.

De burgemeester maakt bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. d.d. 12 januari 2006, fotobureau Lifo, ontheffing van het verbod om ten behoeve van het publiek als straatfotograaf op te treden in Bolsward, tijdens de Heamieldagen en Bolletongersdei 2006;
2. d.d. 12 januari 2006, fotobureau Het Levenslicht, ontheffing van het verbod om ten behoeve van het publiek als straatfotograaf op te treden in Bolsward, tijdens de Heamieldagen en Bolletongersdei 2006.

Bovengenoemde aanvragen en vergunningen kunt u inzien bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de vergunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan wat de vergunning heeft verleend (burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward of de burgemeester van de gemeente Bolsward), postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Ter voorkoming van de uitvoering van de werkzaamheden/activiteiten bestaat de mogelijk aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Leeuwarden een voorlopige voorziening (schorsing) te vragen van de verleende vergunning. Voorwaarde is dan wel dat een bezwaarschrift is ingediend bij het bestuursorgaan.

Vergunning Wet milieubeheer
Burgemeester en wethouders van Bolsward maken bekend dat zij een milieuvergunning hebben verleend aan VOF Nico en Ingrid Porter, Kloosterlaan 22 te Bolsward voor een tank- annex autoservicestation met autowasserette op het perceel Kloosterlaan 22 te Bolsward.

Het besluit is ten opzichte van het ontwerpbesluit niet gewijzigd.

Het besluit met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 19 januari a.s. gedurende zes weken ter inzage op de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1 en bij de Openbare Bibliotheek, Marktplein 1, gedurende de openingstijden van beide instellingen.

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij burgemeester en wethouders heeft kenbaar gemaakt alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest binnen de daarvoor gestelde termijn een zienswijze in te dienen, kan, gedurende de termijn dat het besluit ter inzage ligt, een beroepschrift indienen tegen het besluit. Dit beroepschrift moet ingediend worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage.

Tevens kan op grond van artikel 20.3 van de Wet milieubeheer een verzoek om schorsing c.q. voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zie eerdergenoemd adres). Het besluit wordt niet van kracht voordat op dat verzoek afwijzend is beslist.

Beleidsregel onroerende-zaakbelastingen
In de vergadering van 10 januari 2006 heeft het college een beleidsregel vastgesteld m.b.t. de onroerende-zaakbelastingen. Deze beleidsregel houdt in dat de gemeente voor gebruikers van niet-woningen met een woongedeelte (boerderijen, woon-/winkelpanden e.d.) de waarde van het woongedeelte vrijstelt voor de OZB. Het gaat hier om niet-woningen waarbij de waarde van het woongedeelte minder is dan 70% van de totale WOZ-waarde.

Agenda raadsvergadering d.d. 24 januari 2006 om 19.30 uur.
1. Opening.

2. Vaststellen agenda.

3. Primus bij hoofdelijke stemming o.g.v. artikel 16 van het Reglement van Orde van de gemeenteraad.

4. Spreekrecht burgers op grond van artikel 14 van het Reglement van Orde van de gemeenteraad.

5. Vragenuur op grond van artikel 37a van het Reglement van Orde van de gemeenteraad.

6. Besluitenlijst d.d. 11 november en 2 december 2005 (wordt nagezonden).

Hamerstukken

7. Vaststellen Milieuverslag 2005 en milieuprogramma 2006.
8. Vaststellen startnotitie milieubeleidsplan voor vier gemeenten.
9. Aanpassen ligplaatsenverordening (i.v.m. vertrek Vermaning).*
10. Project Regiomarketing Zuidwest Fryslân.
11. Wijziging gemeenschappelijke regeling Friesland West.

Bespreekstukken

12. Vaststellen nota verbonden partijen.

13. Vaststellen startnotitie sport.

14. Vaststellen stedenbouwkundig programma en welstandsbeleid Arrivaterrein.

15. Benoeming bestuurslid Stichting Het Weeshuis Bolsward per 1 januari 2006.*


16. Begrotingswijzigingen.

17. Sluiting.


* Geen inspraak mogelijk o.g.v. artikel 14 lid 2 Reglement van Orde gemeenteraad Bolsward.