Centraal Bureau voor de Statistiek

Centraal Bureau voor de Statistiek Uitnodiging

PB06-601
13 januari 2006

Persbijeenkomst: De digitale economie 2005

Op donderdag 19 januari 2006 organiseert het CBS een persbijeenkomst naar aanleiding van de nieuwe CBS-publicatie De digitale economie 2005. Deze publicatie vormt de weerslag van de inspanningen van het CBS om een actueel, breed en samenhangend overzicht van de ICT-ontwikkelingen in Nederland te geven. Bij de beschrijving van de laatste ontwikkelingen in de telecomsector is samengewerkt met TNO.

Tijdens de persbijeenkomst wordt onder andere ingegaan op de wijze waarop ICT wordt gebruikt binnen bedrijven en huishoudens. Ook de ontwikkeling van de binnenlandse ICT-sector komt aan bod. De resultaten van Nederland worden hierbij belicht in relatie tot de prestaties van een aantal andere landen.

Tijdens de bijeenkomst ontvangen minister Brinkhorst van Economische Zaken en de heer Hoedemaker, directeur Kennis van TNO, uit handen van directeur-generaal Van der Veen van het CBS een exemplaar van De digitale economie 2005 en zij zullen hierop hun reactie geven.

De bijeenkomst is bij het CBS, Prinses Beatrixlaan 428 te Voorburg van 11.45 tot 13.15 uur, in de Grote zaal. De zaal is geopend om 11.15 uur.

Indien u de bijeenkomst wilt bijwonen, wordt u verzocht het antwoordformulier per omgaande aan de persdienst van het CBS te faxen of uw komst per e-mail: persdienst@cbs.nl te bevestigen.

CBS Persbericht PB05-602 pagina 1 van 2

T E L E F A X (aanvragen bij afzender)


---- --