EGEM


Contract bouw Digitaal Bouwloket officieel getekend

19-01-2006
De gemeente Zwolle en ATOS-Origin hebben het contract voor de bouwopdracht van het Digitaal Bouwloket officieel ondertekend. ATOS-Origin bouwt al sinds oktober aan het Digitaal Bouwloket. Parallel hieraan liep de subsidieaanvraag voor hosting bij het Ministerie van VROM. Deze aanvraag is inmiddels goedgekeurd. ATOS-Origin is geselecteerd voor de bouw van het Digitaal Bouwloket op basis van prijsstelling, presentatie en volledige open source benadering. In februari wordt het Digitaal Bouwloket opgeleverd.

Het doel van het project Digitaal Bouwloket is het ontwikkelen van een gezamenlijke dienst die het mogelijk maakt dat aanvragers van bouwvergunningen hun aanvraag voortaan volledig digitaal kunnen indienen. Het Digitaal Bouwloket maakt het mogelijk bouwaanvragen met bijbehorende tekeningen en berekeningen digitaal in te dienen. Alle documenten die in de loop van de procedure ontstaan, worden digitaal aangemaakt en opgeslagen. Zo ontstaat een volledig digitaal dossier, dat onafhankelijk van tijd en plaats door verschillende partijen ingezien kan worden. Ook is een automatische bewaking van de wettelijke termijnen ingebouwd. De digitale aanvraag levert zowel de aanvrager als de gemeente (financiële) voordelen op, bijvoorbeeld doordat de doorlooptijd van een aanvraag flink wordt verkort.

Gemeenten
De negen deelnemende gemeenten zijn: Alkmaar, Den Haag, Dordrecht, Enschede, Groningen, Haarlemmermeer, Heerlen, Leidschendam-Voorburg en Zwolle.