Gemeente Den Haag

Donderdag 19 januari 2006, wordt de herinrichting van recreatiegebied Madestein feestelijk opgeleverd in het bijzijn van Wilbert Stolte, wethouder Stadsbeheer. In 2005 stelde het College 2,7 miljoen beschikbaar voor de uitvoering van een groot deel van de voorstellen uit de ontwikkelingsvisie Madestein 2003-2012 uitgevoerd. Voor dit bedrag zijn onder meer het dagkampeerterrein, de speelweiden, de ruiter-, fiets- en voetpaden hersteld. Ook is het gebied bij de entree van Madestein zichtbaar verbeterd. Met deze uitgebreide herinrichting is recreatiegebied Madestein weer klaar voor de toekomst.

Bovendien is met de herinrichting een belangrijke stap gezet in het versterken van de groene verbinding Kijkduin-Midden Delfland, een onderdeel van de Stedelijke Groene Hoofdstructuur.

Ontwikkelingsvisie Madestein
De ontwikkelingsvisie Madestein 2003-2012 is samen met belanghebbenden tot stand gekomen. Bewoners, gebruikers, bewonersorganisaties, sportverenigingen en natuurorganisaties toonden zich zeer betrokken bij Madestein. Een groot deel van hun wensen en ideeën zijn ook opgenomen in de ontwikkelingsvisie. De voorgestelde ontwikkelingen en verbeteringen richten zich met name op recreatie en natuur.

Tijdens het samenspraakproces is een beheerplatform Madestein gevormd. In het beheerplatform overleggen gemeente en belanghebbenden over het beheer van Madestein en de uitvoering van voorstellen uit de ontwikkelingsvisie en het bijbehorende beheerplan.

Meer informatie over recreatiegebied Madestein: www.denhaag.nl/madestein
Meer informatie over het Beleidsplan voor het Haagse groen: www.denhaag.nl/beleidsplangroen