Gemeente Den Haag

Wethouder Onderwijs Pierre Heijnen opent op 27 januari het nieuwe gebouw van openbare basisschool Prinses Catharina-Amalia. Na twee jaar op tijdelijke locaties hebben de ruim 150 kinderen en het team de definitieve locatie aan de Cicerostrook in Leidschenveen betrokken. Reden voor een feestelijke opening. Wethouder Heijnen mag van de kinderen zelf kiezen hóe hij hun gebouw wil openen.

Team en kinderen hebben nagedacht over de manieren waarop de wethouder het gebouw kan openen. Net zoals de kinderen op de openbare basisschool Prinses Catharina-Amalia zelf kiezen hoe ze willen leren, mag wethouder Heijnen zijn eigen 'openingsplanning' maken. Hij kan zo de manier kiezen die het beste bij hem past. Waar hij uit kan kiezen? Dat is nu nog een verrassing, maar op 27 januari wordt dat allemaal duidelijk.

Vernieuwend
De inrichting van de nieuwe school is aangepast aan het vernieuwende onderwijsconcept van de openbare basisschool Prinses Catharina-Amalia. Daarin staat de leerbehoefte van het individuele kind centraal. De kinderen leren op normaal basisschoolniveau rekenen, lezen enzovoorts, maar bepalen zelf op welke manier ze leren. Het team van de Prinses Catharina-Amaliaschool helpt de kinderen daarbij door instructie te geven, te begeleiden, aantrekkelijke leervormen aan te bieden en de kinderen te volgen en te toetsen.