Gemeente Den Haag

De bedrijven Repro- van de Kamp, Schindler Liften en Madurodam zijn genomineerd voor de Haagse ondernemersprijs 'De Zilveren Ooievaar 2006'. De jury die dit vandaag bekend maakte, heeft ze geselecteerd uit ruim twintig bedrijven.

Om het ondernemerschap in Den Haag te stimuleren wordt de Zilveren Ooievaar jaarlijks uitgereikt. De prijs gaat naar een Haagse ondernemer die zijn bedrijf en product op uitzonderlijke wijze in de markt zet of zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de stad. Volgens de voorzitter van de jury, wethouder Pieter van Woensel (Economie) onderscheidde de genomineerden zich vanwege hun behaalde successen. Alledrie de genomineerden zijn al lange tijd in Den Haag gevestigd en hun aanpak en ondernemingszin zijn een voorbeeld voor Haagse ondernemers. Repro- van de Kamp is genomineerd vanwege hun gebruik van nieuwe technieken op het gebied van vormgeving. Schindler Liften en Roltrappen groeide de afgelopen honderd jaar uit tot een wereldwijd concern waarvan het marktaandeel blijft groeien. Madurodam weet als belangrijke toeristische trekpleister al meer dan 50 jaar jong en oud te boeien met Nederland in miniatuur en wisselende tentoonstellingen.
Vorig jaar werd de prijs van 10.000,- gewonnen door City Dance Investments, het bedrijf achter discotheek Asta. De discotheek heeft dit bedrag besteed aan de verbetering van de faciliteiten.

Bedrijfsbezoek
Een delegatie van de jury brengt binnenkort een bezoek aan de drie genomineerde bedrijven waarna de winnaar wordt gekozen. Tijdens het Ondernemersontbijt van 22 februari reikt wethouder Van Woensel de prijs uit.
De jury bestaat dit jaar uit de Haagse wethouder P. van Woensel (Economie), G. Zandsteeg (directeur Kamer van Koophandel Haaglanden), B. Tideman (voorzitter MKB Den Haag), H. Verkaart (VNO/NCW Kring Den Haag), D. Mulkens, (hoofdredacteur AD/Haagsche Courant), R. Freijssen (hoofdredacteur TV-West), G. van Woerkom (directeur ANWB), S. Bonoo (Amrit Consultancy), L. Groen (KPMG) en de winnaar van vorig jaar E. Giel (directeur discotheek Asta).