Politie Groningen

Persberichten donderdag 19 januari 2006

Provincie Groningen, 19-01-2006

Groningen: fietssters gewond door gladheid

Woensdagochtend zijn twee fietssters gewond geraakt, nadat zij ten val kwamen door de gladheid. Een 60-jarige vrouw uit Groningen viel van haar fiets op het Heerdenpad. Hierdoor kwam zij met haar hoofd op de grond terecht. Zij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Een 57-jarige vrouw uit Groningen stapte van haar fiets af op de Florakade, maar gleed hierbij uit. Zij is met een gebroken been naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: verkeerscontrole

De politie heeft woensdagmiddag op de Groningerweg een
verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden in totaal 100 voertuigen gecontroleerd. Er werden zeven bekeuringen uitgedeeld: vijf automobilisten hadden hun rijbewijs niet bij zich, één kind droeg achter in geen autogordel en één automobilist hield zich niet aan de maximum snelheid.

Ook op de Julianaweg werden woensdagavond automobilisten gecontroleerd. Hierbij werden in totaal 1280 automobilisten gecontroleerd. Er werden 20 bekeuringen uitgedeeld. Hiervan reden 16 automobilisten te hard, één persoon belde niet handsfree, één voertuig was niet verzekerd, één voertuig was niet APK-gekeurd.

Groningen: mannen aangehouden voor baldadigheid

De politie heeft woensdagnacht in de Oosterstraat twee Stadjers (20 en 23 jaar) aangehouden voor baldadigheid. Getuigen hadden gezien dat de twee een fiets vernielden. Agenten troffen de Stadjers aan, waarop ze mee moesten naar het politiebureau. De 23-jarige kreeg op het bureau nog twee bekeuringen erbij: hij had geen geldig identiteitsbewijs bij zich en hij had een geopend flesje bier bij zich. Daarnaast bleek dat hij nog 14 dagen open had staan. Hierop werd hij ingesloten. De 20-jarige mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Ook werden twee andere Stadjers (20 en 21 jaar) aangehouden voor baldadigheid. Zij gingen in de Gelkingestraat aan de haal met een stremhek. Beide Stadjers werden ingerekend en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mochten zij het politiebureau verlaten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: mannen aangehouden voor diefstal fiets

Een 19-jarige en 20-jarige Stadjer zijn woensdagnacht op de Emmasingel aangehouden voor diefstal van een fiets. Agenten zagen de twee met een afgesloten fiets over het Gedempte Zuiderdiep lopen. Ze verklaarden dat de fiets van de 20-jarige was en hij had de fietssleutel thuis liggen. Er werd een afspraak gemaakt een kwartier later bij de man thuis werd gemaakt. Daar bleek al snel dat de fiets toch gestolen was. Zij bekenden de diefstal, waarop de Stadjers werden aangehouden. Na verhoor mochten ze het politiebureau weer verlaten en de politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: zussen gewond bij aanrijding

Bij een verkeersongeval op de kruising Europaweg met de Hogelandsterweg zijn woensdagmiddag twee zussen van 24 en 25 jaar, beiden uit Delfzijl, gewond geraakt. Beiden zussen stonden in een auto stil voor de rotonde toen zij van achteren werden aangereden door een 82-jarige man uit Delfzijl. De vrouwen werden met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Farmsum: Duitser onder invloed

De politie heeft woensdagnacht op de Kloosterlaan een 52-jarige man uit Buckeburg (D) aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Duitser slingerend in zijn auto rijden. Na een blaastest bleek dat de man alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest werd geconstateerd dat de verdachte 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. Na overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de 52-jarige een boetevoorstel van 1000 euro. Hij betaalde de opgelegde boete. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten.

Middelstum: overstekend meisje aangereden

Bij een verkeersongeval in de Akkerstraat is woensdagmiddag een 6-jarig meisje uit Middelstum gewond geraakt. Het meisje reed plotseling op haar fiets vanuit een oprit de weg op. Een 24-jarige automobilist kon het meisje niet meer ontwijken, waarna een aanrijding ontstond. De 6-jarige werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Stadskanaal: eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval op de Electronicaweg is woensdagochtend een 25-jarige vrouw uit Bedum gewond geraakt. De vrouw raakte door gladheid in een slip en botste vervolgens tegen de stoeprand. Hierna sloeg de auto over de kop en kwam deze in de bossages terecht. Het slachtoffer kon met behulp van voorbijgangers uit haar auto klimmen. De vrouw werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De auto werd afgesleept.

Drieborg: hennepkwekerij opgerold

De politie heeft woensdagmiddag in een schuur achter een woning aan de Schanskerdijk een hennepkwekerij opgerold. De kwekerij bestond uit 450 hennepplanten. De plantage met toebehoren werd inbeslaggenomen en vernietigd. De 40-jarige bewoner werd gehoord. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal tegen de Drieborger op.

Winschoten: fietser gewond na val

Een 48-jarige man uit Oude Pekela is woensdagochtend op de Sint Vitusholt gewond geraakt bij een ongeval. De Pekelder kwam bij het passeren van een geparkeerde auto ten val. Een achteropkomende automobilist, een 58-jarige man uit Oude Pekela, kon de fietser niet meer ontwijken. De 48-jarige raakte door de aanrijding gewond. Hij werd verwondingen aan een been en zijn hoofd naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De fiets van het slachtoffer werd naar het politiebureau gebracht.

Noordbroek: twee gewonden bij ongeval

Bij een verkeersongeval op de Pastorieweg zijn woensdagochtend twee personen gewond geraakt. Beide gewonden zaten in een bestelauto. De 43-jarige bestuurder uit Noordbroek was door gladheid de controle kwijt geraakt over het stuur en in een sloot gereden. Zowel de man als een 14-jarige meisje uit Noordbroek werden met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De bestelauto werd afgesleept.

Veendam: één gewonde bij aanrijding

Een 48-jarige man uit Appingedam is woensdagochtend op Ommelanderwijk gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Damster raakte door gladheid in een bocht de controle kwijt over het stuur. Hij botste vervolgens tegen een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 33-jarige man uit Nieuwe Pekela. Een 46-jarige automobilist uit Spijk botste hierna tegen zowel de auto van de Damster als de Pekelder. De 48-jarige moest met neusletsel naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op meerdere locaties een snelheidscontrole gehouden.

De Holm in Tolbert: aantal geregistreerde voertuigen: 951, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Rijksweg N46 in Stedum: aantal geregistreerde voertuigen: 607, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Juffer Marthastraat in Warffum: aantal geregistreerde voertuigen: 238, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.