1e persbericht van donderdag 19 januari 2006

Eindhoven, 19-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeersgevaarlijk gedrag na onenigheid

Op de Doctor Berlagelaan zijn donderdag om 0.20 uur twee Eindhovenaren van 31 en 20 jaar oud aangehouden. Beiden reden in een auto en de 20-jarige man zou moedwillig tegen de achterkant van de auto van de ander zijn gereden. De 31-jarige man was daarna doorgereden. Volgens hem werd hij achtervolgd door de 20-jarige man omdat hij hem nog geld schuldig was. Beide automobilisten zijn voor onderzoek de cel ingegaan. De auto van de 31-jarige man was niet gekeurd en niet verzekerd. De man zelf had geen rijbewijs.

Eindhoven: Posterdieven aangehouden

Donderdag om 2.25 uur zijn op de Veldmaarschalk Montgomerylaan drie Eindhovenaren van 20 (2x) en 19 jaar oud aangehouden. Zij hadden op de Veldmaarschalk Montgomerylaan een poster uit een busabri gestolen. De klep die voor de poster zit, hadden ze opengebroken. De drie verdachten konden na verhoor op het bureau naar huis. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vier aanhoudingen goed voor 167 dagen

De politie van Strijp heeft gisteren in hun woningen vier personen aangehouden die nog een gevangenisstraf uit moeten zitten voor een eerdere veroordeling. Een 34-jarige man moest nog 26 dagen zitten, een 48-jarige man 85 dagen, een andere 48-jarige man 14 dagen en een 42-jarige vrouw 42 dagen. Van een andere Eindhovenaar werd een boete van 840 euro geïnd. De politie in Strijp wil in de nabije toekomst meer mensen bezoeken die nog een gevangenisstraf of een boete open hebben staan.

Eindhoven: Politie pakt verdachte automobilist op

De politie heeft woensdagavond rond 19.30 uur een 57-jarige man uit het Belgische Houthalen aangehouden op de Jan van Riebeecklaan. Hij wordt ervan verdacht dat hij rond 18.45 uur op de Tongelresestraat met zijn auto tegen een andere wagen is gereden en er vervolgens vandoor is gegaan. Bij de aanrijding vielen geen gewonden. Een getuige van de aanrijding is achter de man aangegaan en zag de wagen even later stilstaan op de President Steynstraat. De bestuurder was te voet weggegaan. De gewaarschuwde politie zag de man vervolgens op de Jan van Riebeecklaan lopen, waarna hij werd aangehouden. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse en aan verder onderzoek, waarop hij werd ingesloten.

Helmond: Inbreker gepakt

In een leegstaande woning aan de Monseigneur Noijenstraat is donderdag om 3.00 uur een 36-jarige man uit Grave aangehouden. Een getuige meldde dat hij glasgerinkel in de buurt hoorde. De politie zag dat aan de achterzijde van de woning een ruit was vernield. Toen agenten naar binnen gingen, kwamen ze de verdachte tegen. Hij zocht een slaapplaats. Die kreeg hij, in de cel op het hoofdbureau.

Vessem: Snelheidscontrole

Woensdag tussen 14.45 en 18.45 uur is op de Jan Smuldersstraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 1222 passanten reden er 131 te hard. Er is geen hoogste snelheid geregistreerd. De maximumsnelheid is daar 50 km/u.

Best: Man verdacht van huiselijk geweld

Woensdag om 15.00 uur is een 51-jarige man uit Best aangehouden. De man had in december zijn 39-jarige vrouw in hun woning in Best mishandeld. De vrouw deed aangifte. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Deurne: Winkeldief aangehouden

Op de Heuvel is woensdag om 17.15 uur een 31-jarige Pool aangehouden. De man werd door een medewerkster van een kledingzaak betrapt bij de diefstal van een jas. Zij achtervolgde hem toen hij de winkel verliet. Op de Heuvel gooide hij de jas weg en de medewerkster van de kledingzaak hield hem aan. Ze gaf hem over aan de gewaarschuwde politie. Hij had nog een nieuwe jas bij zich. Deze was bij een andere winkel in Deurne gestolen. De man, die ook nog 42 dagen moest zitten, is ingesloten.

Asten: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Peelkesakker zijn dvds en een onbekend geldbedrag weggehaald. Dat gebeurde woensdag tussen 11.45 en 22.00 uur. Het slot van de achterdeur van de woning is opengebroken.