AutoRai

Mitsubishi ondersteunt privé-teams in rallyâs

(1/19/2006)
Het FIA WRC beleeft in 2006 feitelijk een overgangsjaar. Diverse fabrikanten â waaronder Mitsubishi - hebben zich (tijdelijk) teruggetrokken uit het rallywereldkampioenschap, dat volgend jaar een nieuwe impuls moet krijgen door een volledig herzien reglement. Intussen blijft Mitsubishi wel duidelijk zichtbaar op de diverse rallypodia.
Het is de bedoeling door lagere kosten in 2007 een beduidend groter deelnemersveld in het FIA WRC te zien optreden. Er komen andere regels voor de motoren en zaken als volautomatische versnellingsbakken en elektronisch gestuurde differentiëlen almede launch- en tractioncontrol zullen niet langer toegestaan zijn. Mitsubishi heeft begin januari besloten zich als fabrieksteam te heroriënteren op de ontwikkelingen die voor de toekomst in het verschiet liggen. Maar dat wil niet zeggen dat het zich uit de rallysport terugtrekt. Integendeel. Mitsubishi zet de faciliteiten van het MMSP fabrieksteam â dat in Rugby, Groot- Brittanië is gevestigd â in om privé-teams te ondersteunen.

Gigi Galli met nieuwe bijrijder in Lancer WRC05 Het eerste voorbeeld daarvan is de inschrijving van Gigi Galli met zân nieuwe bijrijder Giovanni Bernacchini voor de rallyâs van Monte Carlo en Zweden. MMSP stelt een volledig geprepareerde Lancer WRC05 ter beschikking en biedt technische ondersteuning. De operatie wordt uitgevoerd in samenwerking met Ralliart Italië en zal geleid worden door Mario Stagni. De specificaties van Galliâs auto zijn vergelijkbaar met die van de Lancer Evo waarmee het afgelopen jaar aansprekende resultaten werden geboekt in het FIA WRC.

Isao Torii, directeur Mitsubishi Motorsport verklaart deze beslissing: âWe willen de merknaam Mitsubishi levend houden in de rallywereld en we zullen dit jaar op deze manier aan diverse rallyâs deelnemen. MMSP heeft een schat aan ervaring en zeer bekwame medewerkers, waardoor we tegen een redelijke vergoeding van grote waarde kunnen zijn voor privé-teamsâ.