Gemeente Rotterdam

Steenhuis nieuwe directeur Gemeentearchief Rotterdam

Met ingang van 1 maart 2006 wordt mw. drs. Jantje Steenhuis directeur van het Gemeentearchief Rotterdam. Zij volgt Els van den Bent op, die in opdracht van het College onderzoek gaat doen naar de geschiedenis van Rotterdam in de 20e eeuw.

Mevrouw drs. Jantje Steenhuis (1957) werkt sinds augustus 1998 bij het gemeentearchief als sectorhoofd Beheer. Daarvoor was ze concernarchivaris bij de Nederlandse Spoorwegen. Ze zal zich bij het Gemeentarchief Rotterdam speciaal richten op de toepassingsmogelijkheden van moderne ICT-technieken en digitalisering van archieven en collecties voor de website
(www.gemeentearchief.rotterdam.nl).
Daarnaast zal zij zich sterk gaan maken voor een betere toegankelijkheid van de audiovisuele collecties (film, video en geluid). Het Gemeentearchief staat de komende jaren voor uitdagingen, zoals ontwikkelingen op het gebied van de digitale balie, het elektronisch depot, de regionale samenwerking en het 150-jarig jubileum van het gemeentearchief in 2007.

Het Gemeentearchief Rotterdam is een van de grootste archieven van Nederland met meer dan 100 medewerkers. Het is de bewaarplaats bij uitstek voor het cultureel erfgoed van Rotterdam, Ridderkerk, Capelle aan den IJssel, Albrandswaard, Bergschenhoek, Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs. Jantje Steenhuis reageert verheugd op haar aanstelling: "Een prachtige baan waarin je verantwoordelijk bent voor de grote verscheidenheid aan bronnen, van perkament tot DVD, en die zichtbaar maakt voor een zo groot mogelijk publiek."

Bron: Bestuursdienst, 19-01-2006