Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

19 januari 2006

Harderwijk - Boete E 260,- na heling gestolen fiets

De officier van justitie heeft een 51 jarige vrouw uit Ermelo een boete opgelegd van E 260,- wegens heling van een gestolen fiets. De vrouw kocht tijdens een familiebezoek in Tiel, een tweedehands fiets via de buren van de familie. De fiets was bedoeld voor de 17 jarige dochter. Toen de dochter in november 2005 die fiets op de Vuldersbrink in Harderwijk parkeerde bleek de fiets bij een controle door een van de stadswachten als gestolen te boek te staan.
Uit het verdere onderzoek bleek de heling en de eerdere diefstal die in Rhenen had plaats gevonden. De eigenaar, afkomstig uit Kesteren, bleek niet verzekerd tegen diefstal en heeft de fiets met een dagwaarde van ongeveer E 300,- inmiddels in ontvangst genomen.

Politievrijwilligers oefenen

Politievrijwilligers uit Nunspeet, Elburg en Wezep hebben dinsdagavond (17/1) tijdens een praktijk-oefenavond een verkeerscontrole uitgevoerd op de afrit van de A28 in 't Harde.
Er werden 41 auto's gecontroleerd en zeven bestuurders werden bekeurd vanwege het niet kunnen tonen van het rij- en kentekenbewijs. De vrijwilligers werden begeleid door een beroepsagent.

Epe - Fietsende jongelui bekeurd in Sternpassage

De politie heeft woensdag (18/1) toezicht gehouden in het winkelgebied Sternpassage en daarbij vijf jongeren bekeurd die fietsend door de voetgangerspassage gingen.

Ermelo - inbraak in tuincentrum

In de nacht van dinsdag op woensdag (18/1) werd ingebroken in een tuincentrum aan de Oude Telgterweg. Er werd een ruit vernield en er werd geld, een laptop en een camera weggenomen. De politie is een buurtonderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Ermelo - verkeerstoezicht

De politie heeft woensdagmorgen (18/1) toezicht gehouden op overstekende fietsers bij de verkeerslichtinstallatie Harderwijkerweg/Berenkuil. Alle fietsers hielden zich aan de oversteekprocedure. De installatie reageert ook zeer snel op het oversteekverzoek van de fietsers, zodat er ook helemaal geen reden is om eerder of anders de oversteek te maken.

Tijdens toezicht op de Oude Nijkerkerweg heeft de politie 9 bestuurders bekeurd.
Zeven van hen reden te hard en de snelste kwam met 75 km. per uur voorbij. Eén bestuurder reed zonder helm en een andere bestuurder reed zonder gordel.

Harderwijk - Man met openstaand vonnis ingesloten

De politie heeft woensdagmiddag een 43 jarige man uit Purmerend aangehouden en voor 30 dagen ingesloten. De man bleek bij een controle nog in het opsporingsregister te staan terzake een openstaande boete van ruim E 800,- De man had onvoldoende geld ter beschikking om te betalen en is daarop voor 30 vervangende hechtenisdagen ingesloten.

Hattem - Rook trekt de IJssel over

Een 41 jarige man uit Hattem is door de politie bekeurd omdat hij op zijn erf aan de Hoenwaardseweg hout maar ook banden in en ton verbrandde. Hij veroorzaakte daarmee dermate rookoverlast, dat er zelfs klachten kwamen uit Windesheim, van de overzijde van de IJssel.

Hattemerbroek - 15 jarig meisje lastig gevallen

De politie is een onderzoek gestart naar de bedreiging van een 15 jarig meisje uit Hatemerbroek. Zij liet woensdagavond (18/1) omstreeks 19.50 uur op de kruising van de Mezenhof en de Verlengde Kerkweg in Hattemerbroek de hond uit, toen ze plotseling door een onbekend gebleven man werd beetgepakt. De man uitte daarbij bovendien enigszins dreigende woorden. Het meisje wist zich los te rukken en is hard naar huis gerend. Waar de man vandaan kwam of zich ophield is niet duidelijk. De politie wil graag in contact komen met getuigen die woensdagavond op of nabij die kruising iets van het incident hebben gezien of die avond tussen 19.00 en 20.30 uur in de omgeving van de kruising iemand (met of zonder vervoermiddel) hebben gezien. Zij worden dringend gevraagd te bellen met de politie via 0900-8844.

Nunspeet - tweetal ingesloten na winkeldiefstal

De politie heeft woensdagmiddag (18/1) een 20 jarige man en een 19 jarige vrouw uit Nunspeet aangehouden nadat ze in een winkel aan de Dorpsstraat waren betrapt bij diefstal van enkele CD's. De winkeleigenaar hield de man vast, maar die wist zich los te rukken en schopte daarbij de eigenaar tegen zijn hoofd waardoor hij licht gewond raakte.
Naar aanleiding van het opgegeven signalement kon de politie kort daarop het tweetal bij hun verblijfplaats aan de Laan in Nunspeet aanhouden. Beiden werden voor nader onderzoek ingesloten en worden vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris van de rechtbank in Zutphen.

Nunspeet - Verkeerstoezicht

De politie heeft deze week toezicht gehouden op het verkeersgedrag. Op de Stationslaan en de Elburgerweg werden daarbij 12 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, één bestuurder had zijn rij- en kentekenbewijs niet bij zich en één bestuurder vervoerde een kind beneden de 12 jaar niet op de voorgeschreven wijze.
In de avonduren werden vijf fietsers bekeurd voor het rijden zonder voldoende verlichting. Eén bromfietspassagier kreeg een boete wgens het niet dragen van een helm.
Op de Eperweg werd woensdagochtend de snelheid gecontroleerd. Er passeerden 60 voertuigen en één daarvan werd bekeurd hij reed 99 km.per uur.

Heerde Man aangehouden na autodiefstallen

De politie heeft afgelopen nacht (19/1) een 40 jarige man uit Barneveld aangehouden op verdenking van diefstal van een personenauto vanaf de Schoolhof in Heerde. De politie trof rond 4.45 uur op de rotonde Kamperweg / Molenweg een verlaten personenauto aan die op de rotonde rechtdoor was gereden. De auto bleek eerder die nacht ontvreemd in Ede.
Omstreeks 06.00 uur die nacht wilde de bestuurder van een personenauto zich bij een benzinestation langs de A28 onder Harderwijk aan een politiecontrole onttrekken door snel weg te rijden. Volgens het kenteken was de auto afkomstig uit Heerde waarna bij de politie een vermoeden ontstond dat die auto mogelijk ontvreemd was. Bij contact met de eigenaar werd dit bevestigd. Intussen kon de auto met de bestuurder onder Amersfoort worden aangehouden. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Oene - Geit omgekomen bij schuurbrand

Bij een schuurbrand op een erf aan de Horthoekerweg in Oene is dinsdagavond (17/1) een geit omgekomen. De bewoners ontdekten rond 20.30 uur dat er brand in de schuur was ontstaan. De brandweer van Oene en Epe blusten de brand. De schuur is verloren gegaan. De geit kon niet meer worden gered. De oorzaak van de brand is niet bekend geworden. In de schuur was elektriciteit aanwezig voor o.a. een wasmachine en een koelkast.

Vaassen - Man ingesloten voor uitzitten straf

De politie heeft woensdagmiddag (18/1) een 53 jarige man uit Vaassen aangehouden.
De man was veroordeeld en een straf opgelegd van 30 dagen hechtenis. Hij werd ingesloten om de hechtenis uit te zitten.

Wezep - Bekeurd voor afval verbranden

De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt tegen een 59 jarige man uit Wezep. Hij verbandde woensdag (18/1panelen en verpakkingsmateriaal op een perceel aan de Vollenhofsweg in Wezep.

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --