Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

19 januari 2006

Apeldoorn - Veelpleger ingesloten na diefstal fiets

De politie heeft een 29 jarige Apeldoornse veelpleger aangehouden op verdenking van diefstal van en fiets. De man nam zaterdagmiddag (14/1) een fiets weg uit de fietsenstalling bij een sportclub aan de Brouwersmolenweg in Apeldoorn en vervoerde de fiets vervolgens met zijn auto.
Door attente getuigen werd één en ander gezien en het kenteken van de auto van de man genoteerd, waarna de politie de man kon opsporen en aanhouden. De fiets was inmiddels al doorverkocht. De man is voorgeleid bij de rechter-commissaris en blijft naar verwachting tot aan de rechtszitting in hechtenis.

Beemte Broekland - Aanrijding door overstekende eend

Een 41-jarige automobilist uit Epe minderde woensdag (18/1) rond 17.50 uur zijn snelheid op de Broeklanderweg in verband met een overstekende eend, die midden op de rijbaan bleef staan. Een 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Apeldoorn zag dat te laat en botste op zijn voorganger. De Epenaar had door de aanrijding nekklachten. De eend overleefde het incident.

Apeldoorn - Agenten houden fietsendieven aan

Agenten hebben woensdagmiddag (18/1) twee 16-jarige Apeldoorners aangehouden voor het wegnemen van een onafgesloten fiets bij de bibliotheek aan de Vosselmanstraat. Door politiemensen werd de fiets na de diefstal gesignaleerd op de parkeerplaats aan de Nieuwstraat. De twee verdachten werden daar aangehouden juist op het moment dat zij de fiets, die ze zelf wel hadden afgesloten, van het slot haalden. Beiden worden doorverwezen naar het preventieteam Link waarna een passende maatregel zal volgen.

Apeldoorn - Inrichting hennepkwekerij aangetroffen

Agenten hebben woensdagmiddag (18/1) bij een politieonderzoek in een woning aan de Aristotelesstraat een compleet ingerichte hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij was niet in werking en de planten waren reeds geoogst. De goederen werden in beslag genomen en vernietigd. Uit het onderzoek van Nuon bleek dat de stroom illegaal was afgetapt. Zij zullen naar verwachting een naheffing opleggen. De bewoner was niet thuis. Hij zal worden opgespoord, waarna een proces-verbaal volgt.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --