Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

19 januari 2006

Lochem - Jongen aangehouden na fietsdiefstal

De politie heeft woensdagmorgen (18/1) een 17-jarige Lochemmer aangehouden wegens diefstal van een fiets. De fiets werd in december weggenomen uit een fietsenstalling van een school aan de Zutphenseweg. Woensdag werd de fiets aangetroffen in dezelfde fietsenstalling. De 17-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar verklaarde hij de fiets weggenomen te hebben omdat zijn fiets oud en kapot was. Verder had hij de fiets overgespoten in een andere kleur. De jongen zal worden doorverwezen naar een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden. De fiets gaat terug naar de 13-jarige eigenaresse uit Lochem.

Zutphen - Fietstas van fiets weggenomen

Een 70-jarige inwoonster uit Zutphen heeft aangifte gedaan bij de politie van diefstal van haar fietstas. De vrouw fietste woensdagmorgen (18/1) tussen 09.45 en 10.00 uur over de oude IJsselbrug in de richting van de Kanonsdijk. Volgens een getuige werd de fietstas tijdens het fietsen weggenomen door een man op een fiets, die een zwart trainingspak met capuchon droeg. De man is na de diefstal omgekeerd en teruggefietst richting centrum. Weggenomen werd een grijze fietstas met daarin pedicure benodigdheden, een handdoek en een krant. De politie is een onderzoek gestart en wil graag met de getuige, een vrouw die op dat moment de hond uitliet, in contact komen. Verder verzoekt de politie eventueel andere getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 8844.

Laren - Rijbewijs kwijt na te hard rijden

Een 39-jarige automobilist uit Laren moest woensdagmiddag (18/1) zijn rijbewijs inleveren. De man reed op de Ooldselaan met een snelheid van 115 km. Er is hier echter 60 km toegestaan. De man werden staande gehouden en moest direct zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces verbaal op.

Brummen - Fietsverlichting niet in orde
Donderdagmorgen(19/1) bleek bij een politiecontrole op de Zutphensestraat dat de fietsverlichting van tien fietsers niet in orde was. Deze fietsers kregen een boete.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --