Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

19 januari 2006

Doetinchem - Auto beschadigd door glas lantaarnpaal

De auto van een 50-jarige Zelhemse raakte woensdagmiddag (18/1) rond 15.10 uur beschadigd nadat glas van een lantaarnpaal op de auto was terecht gekomen. Een 71-jarige vrachtwagenchauffeur reed met zijn trekker met oplegger over de Zelhemseweg richting Doetinchem. Doordat de laaddeur van de oplegger niet goed was afgesloten, sloeg deze open tijdens het rijden en klapte tegen een lantaarnpaal. Door de klap knapte het glas van de lamp. Dit glas viel bovenop de auto van de Zelhemse die uit tegenovergestelde richting kwam aanrijden. Er raakte niemand gewond.

Wehl - Diverse inbraken

In de nacht van dinsdag op woensdag (18/1) werd ingebroken in een pand aan de Keppelsweg. Van het pand werd een raam geforceerd. Weggenomen werden twee computers en een bruin geldkistje. Het bakje van het geldkistje werd de volgende ochtend teruggevonden op het schoolplein aan de Keppelseweg.

In dezelfde nacht werd ingebroken bij een bedrijf aan het Kerkplein. Hier werd een computer met beeldscherm weggenomen. Verder mist men een klein geldbedrag. Om binnen te komen werd een deur geforceerd.
Verder werd in de nacht van dinsdag op woensdag getracht in te breken in een winkel aan Jhr de Bellefroidweg. Van de winkel werd een deel van een deur vernield. Men is waarschijnlijk niet binnen geweest.
De politie heeft de inbraken in onderzoek en verzoekt mensen die iets opmerkelijk hebben gezien, dat in verband met de inbraken kan worden gebracht, te reageren via telefoonnummer 0900 8844.

Doetinchem - Lichtgewond na aanrijding

Op de Nijverheidsweg vond woensdagmiddag (18/1) rond 13.20 uur een aanrijding plaats, waarbij een 25-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel licht gewond raakte. Haar 35-jarige echtgenoot wilde met de personenauto op de Nijverheidsweg rechts afslaan om te parkeren. Op dat moment werden zij aan de rechter kant ingehaald door een 70-jarige automobilist uit Doetinchem met een aanrijding als gevolg. De 25-jarige had een wondje aan haar hoofd en werd door ambulancepersoneel onderzocht. Het 4 maanden oude zoontje van de familie uit Capelle aan den IJssel was door de klap uit zijn zitje geraakt. Ook hij werd onderzocht door ambulancepersoneel, maar bleek ongedeerd.

Dinxperlo - Inbraken in winkel en bij bedrijf

In een winkel aan de Kerstraat werd in de nacht van dinsdag op woensdag (18/1) ingebroken. Om op het terrein te komen werd een toegangspoort vernield. Van de winkel werd een deur geforceerd. Weggenomen werd een onbekende hoeveelheid schoenen en kleding.
In dezelfde nacht werd ingebroken bij een bedrijf aan de Anholtseweg. Van een bedrijfshal werd een deur opengebroken. Weggenomen werd een grote hoeveelheid (ongeveer 7000 kilo) nieuw metaal. Er moet een vrachtwagen gebruik zijn om het metaal te vervoeren. De politie heeft de inbraken in onderzoek en is op zoek naar getuigen die iets van één van de inbraken heeft gezien of daarover informatie heeft. Zij worden dringend gevraagd te bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Winterswijk - Bromfietser krijgt drie boetes

Een 23-jarige bromfietser uit Groenlo kreeg woensdag (18/1) drie boetes. De man reed woensdagmorgen rond 07.25 uur op zijn bromfiets zonder helm in de voetgangerszone. Bij staande houding kon de man zich niet legitimeren. Hierop werd hij aangehouden. Na overleg met de officier van justitie kreeg de man boetes voor het niet dragen van de helm, rijden in voetgangersgebied en niet kunnen ID, in totaal E 130,-.

Didam - Boetes bij controles

Woensdagmiddag (18/1) werden bij een politiecontrole op de Bievankweg acht bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 2x niet kunnen tonen rijbewijs, 1x onverzekerde auto en 1x verlopen APK.
Bij een verlichtingscontrole op de Spoorstraat bleek woensdagmorgen dat de fietsverlichting van acht fietsers niet in orde was. Zij kregen een boete.

Doetinchem - Bedrijfsauto met aanhangwagen van de weg gehaald
Agenten hebben woensdagmiddag (18/1) rond 13.15 uur een de bedrijfsauto met daarachter een aanhangwagen van een 34-jarige Doetinchem van de weg gehaald voor een technisch onderzoek. Het voertuig was overbeladen met afval, waardoor gevaar voor afvallende lading ontstond. Verder bleek het voertuig diverse mankementen te hebben, zoals diepe scheuren in een band en geen losbreekreminrichting. Over de strafafdoening wordt overleg gevoerd met de officier van justitie in Zutphen.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --